"[Globální vize] Rozhovor s prezident České republiky Miloše Zemana"

30. 10. 2014

čas čtení 22 minut

Čínská televize odvysílala půlhodinový rozhovor s Milošem Zemanem (v angličtině). Záznam je ZDE

Rozhovor je na stránkách čínské televize plně přepsán do čínštiny. K překladu z čínštiny do češtiny jsme použili překladač Google:

Strong Moderátor:   Vážení diváci Ahoj všichni večer, vítejte sledovat zpravodajský kanál se vysílá "globální vizi", jmenuji se Strong.

  24 října - 27. října na pozvání čínského prezidenta Si Ťin-pching, předseda státní návštěvy Česká republika Miloš Zeman do Číny. V letošním roce si připomínáme 65. výročí navázání diplomatických vztahů mezi Čínou a Českou republikou, v České republice v rámci společného úsilí obou stran, bilaterální vztahy, ale také obnovil sílu a vitalitu, stojící na nový výchozí bod. S návštěvou Číny v dubnu letošního roku, tedy v České ministra zahraničí, je zadat "RESET" fázi. V rušné trase, které český prezident Zeman na ránu 27 října byli dotazováni, pak musíme nejprve se podívat na můj kolega Shui Junyi jeho rozhovor.

  Shui Junyi reportéři:

  Jeho Excelence prezidenta, jste srdečně zváni, aby se zde rozhovoru. Vím, že to je poslední desetiletí, České prezidenta první návštěva Číny. Toto je váš patnáct let později, druhá návštěva Číny.Také v posledním desetiletí, vedoucí první návštěvě státu na území České republiky. Prosím, podělte se s námi o své pocity z této návštěvy.

  Miloš Zemanjieke President:

  Za prvé, jako návštěvník, chceme říci čínské publikum, "Hello".

  Za druhé, patnáct let pro život člověka, bude to výrazně změní na nějakou dobu. Pro zemi, jako je Čína, to je také velmi důležité. Nechci používat zdvořilých slov k popisu těchto letech hospodářský rozvoj Číny a mimořádný počin. Ale já jen chci, aby se s vámi podělit o příklad, Číny vývozu zboží do Evropy před pěti lety, hlavně textil. Velmi levného textilu. Tato skutečnost vedla k většině evropských zemí, textilních uzavírání továren. A já jsem prošel na statistických údajích nyní studie zjistila, že čínská vývozní obchod do Evropy, deset procent podílu na obchodu s textilem, celkový vývoz méně teď. Jak mám popsat to uděláte, export high-tech výrobků, moderní vybavení, počítače, atd Evropě v těchto velkých úspěchů provedených v letech. Díky Bohu, ty nejsou exportovány pivo, protože pivo je produktem českého exportu do Číny, a nikoli naopak. Nicméně, struktury vývozu z vašeho pohledu, to dobrý výklad Číny je moderní, prosperující národ.

  Shui Junyi:

  Tak to je velká změna?

  Miloš Zeman:

  Podstatnou změnou. Samozřejmě, že někdy budeme tedy zaplatit. A teď jsme měli ve stejné situaci. Není to jen mlha a opar, stejně jako znečištění vody. Takže, vyrábíme čisté čištění vzduchu a vody v oblasti výzkumu a vývoje zařízení. Podobně, Čína dováží podobné čistící zařízení v České republice. Tak to je druh práce, úsporné, vzájemnou výměnu zkušeností, což obě země vztahuje. Jak jsme již často řekl, je to win-win strategie.

  Shui Junyi:

  Ano. Jedná se o win-win strategie mezi oběma zeměmi. Tento rok se shoduje s Čínou a Českou republikou, vytváření bilaterálních diplomatických vztahů pětašedesát výročí. Obě země mají dlouhou historii a tradici výměny. Všiml jsem si před několika měsíci, když návštěva Český ministr zahraničí do Číny, on používal "restart" popisovat vztahy mezi oběma zeměmi. Že prožívá období deprese po "reset" vzájemných vztahů. Jeho Excelence předsedo, prosím, sdělte nám něco o tom, jak pochopit "Reset" vztahy mezi Čínou a Českou republikou je?

  Miloš Zeman:

  To a počítače, a restartujte počítač stejný. Nebo bychom měli říci, nyní máme lepší a pokročilejší počítač. Vzhledem k tomu, v první řadě, nesmí zasahovat do České republiky, se domnívají, že do vnitřních záležitostí každé země, včetně Číny. Jak Konfucius řekl: ". Není na svém místě, a ne jejich vláda" Jako další příklad, včera jsem řekl český televizní stanice citoval dřívější rozhovor na slavné fráze Konfucia, ptali se mě, pohlížet na situaci v Hongkongu. Řekl jsem jim, že jsem byl prezidentem České republiky, spíše než generální ředitel společnosti Hong Kongu, takže nebudu snažit zasahovat do vnitřních záležitostí Hongkongu.

  Shui Junyi:

  Takže tohle je vaše pochopení.

  Miloš Zeman:

  Ano, to je. Toto se nazývá "reset". Takže nemáme učí ostatní, jak cvičit tržní ekonomiku, nebo jak řešit otázky v oblasti lidských práv, a tak dále. Naopak, snažíme se učit z jiných zemí. Přišel jsem do Číny, aby se učili z Číny, jak zlepšit hospodářský růst, jak stabilní společenský řád. A na druhou stranu, pokud jsme schopni poskytnout pomoc, jako nejpopulárnější animované image České republiky v naší "krtka", víš?

  Shui Junyi:

  Já vím.

  Miloš Zeman:

  Fantastic. Čínské rodiny jsou si vědomi Krtka. Prostřednictvím příběhu Krtka, dotýkat se srdce než na přednáškách může ohnout. Mohu vám ukázat moje hračky Krtka? Já nést jeden.

  Shui Junyi:

  V pořádku.

  Miloš Zeman:

  Pokud se z ekonomického hlediska, je to vynikající export umělecká díla.

  Shui Junyi:

  Měl bych se panda.

  Miloš Zeman:

  Nicméně, Krtek není jen umění pro export, ale také na dětském nádherné společnost. V současné době (říjen 27), budu navštěvovat a účastnit se slavnostního podpisu v melodii a to jak v České republice, "Krtek a Panda" animovaný seriál, spolu s prezidentem Xi. To je zástupce dvou dvou zvířat. Jedná se o konkrétní příklad toho, přátelské spolupráce mezi oběma zeměmi. Nekritizujte navzájem, namísto učení se od sebe navzájem.

  Shui Junyi:

  Myslím si, že je to přátelské vztahy mezi oběma zeměmi, zotavení, krásné očekávání vývoje.Také zobrazení bilaterálních přátelských vztahů. Včetně mě, viděli několik generací čínského lidu, "příběh Krtka." Zdá se, že karta v České republice, nebo logo. Jak jsem již řekl dříve, stejně jako v letech, stejně jako obnovení bilaterálních přátelských vztahů. Jeho Excelence prezidenta, který jste právě řekl, kde jsem CCTV a česká strana bude mít nové partnerství s příběhem krtka pandy. Krtek a Panda, jak si myslíte o tomto plánu?

  Miloš Zeman:

  Ve skutečnosti, v karikatuře, krtek větší než ve skutečnosti, panda bude menší, což je, aby se krtek a panda v poměru jedné obrazovky na stejném místě.

  Shui Junyi:

  Ano, rozumím.

  Miloš Zeman:

  Ale myslím, že to je dobrý koncept. Vzhledem k tomu, Krtek a panda je symbol představující dvě země, každá země má svou vlastní historii, historii Krtkovi být více mladší, Panda bude mít dlouhou historii. Čína má dlouhou historii, a Česká republika se stala nezávislým suverénním státem v roce 1993. Československo bylo založeno v roce 1918, takže se musíme společně uznávají kulturní rozdíly mezi oběma zeměmi. Naše značka je nového, nebo mladý.

  Shui Junyi:

  Je malý.

  Miloš Zeman:

  Ano, to je. A vy podepsat panda má velmi dlouhou historii a tradici.

  Shui Junyi:

  En. Ano. Myslím si, že pro naše dvě země, má velmi dobrou symboliku.

  Komentář:

  Kromě podepsání s přátelskou symbolickým významem "Krtek a Panda" karikatury mimo území České prezidentské návštěvy trasy is důležité "poslání hospodářské spolupráci." Podle zpráv, na devátém Číny, vědu EU a technologická spolupráce veletrh pro investice a obchod v průběhu právě koná prezidenta Zemana vedl téměř 200 lidí v české delegace do Čcheng-tu, ale kromě této obrovské "prezidentského pluku," řekl také přinesl Vzhled tři lehká letadla "Evropský dům" Česká expozice.Právě před rokem, v západní Čína Mezinárodní veletrh debutové České lehkých letadel, byl v médiích prohlásil, "jako perly." Někteří kritici řekl, že "silná delegace do České republiky, je bezpochyby nejlepší start do bilaterální vztahy se restartuje." Zeman Prezident také zdůraznil v rozhovoru, bilaterální vztahy "reset" není jen slogan, a další Existuje mnoho konkrétních opatření.

  Shui Junyi:

  Také jsem si všiml, že někdo dát své delegace vedená s názvem "prezidentský pluk." Čína může být hodně hospodářské spolupráce.

  Miloš Zeman:

  Samozřejmě, že kromě mé obchodní delegace prezidentské delegace, stejně jako více než 80 podnikatelů spolu se mnou do Číny. Také se chceme zaměřit na některé praktické otázky, jako je například nová hedvábná stezka, která je rovná cesta a městské China Praha mezi nimi. Protože nechcete opakovat velblouda dopravu, a spoléhat se na rovině. Máme také možnost zřízení Generálního konzulátu České republiky v Čcheng-tu diskutovalo. Protože víme, že toto zjednodušení pro rozvoj cestovního ruchu je velmi zásadní otázkou. Doufáme, že se provádět více výměnné studentské programy a tak dále. Česká Palackého mají Konfucius institutu. Zároveň máme spoustu výzkumných pracovníků a vědců zabývajících se výzkumem na starověké čínské historie a kultury.Takže si myslím, jak jste se zmínil v bilaterálních vztazích "reset", což je dobrý běh, tento nový počítač, to funguje dobře. Další důležitou otázkou pro mě a Bank of China se rovněž jednalo, se plánuje zřídit banku pobočky Číny v hlavním městě České republiky v Praze.

  Shui Junyi:

  V Praze?

  Miloš Zeman:

  Ano, tak to jsou některé konkrétní praktické kroky, ne jen zdvořilost.

  Shui Junyi:   Dobrá. Další otázka. N

yní se zaměříme na další mezinárodní otázky, krize na Ukrajině, v České republice ve střední Evropě, necháte takzvaný "konflikt", tak blízko. Jak vidíte na krizi, která se stane nová studená válka? Nebo to bude proti vzniku toho, čemu říkáme západní země, jako je Rusko?

  Miloš Zeman:

  Za prvé, musíme pochopit podstatu této krize. Podle mého názoru je to občanská válka, ne akty agrese proti Rusku. Je prostě občanská válka. A tato "válka" vliv EU, Spojených států, Ruska, a tak dále. Ale jeho podstata zůstává občanská válka. Takže nejprve je třeba příměří, pak musíte jednat. Před takového dialogu se konala v Minsku, hlavním městě Běloruska, pokud si vzpomínáte, trojstranné rozhovory konané před několika týdny. Ale přesto, třetí fáze parlamentních voleb, což je střední Ukrajině vláda decentralizace. Vzhledem k tomu, určité pravomoci v některých místech, včetně jim umožňuje používat svůj vlastní jazyk. Prvním krokem v nové vládní opatření na Ukrajině, který je zrušit statut úředního jazyka ve východní Ukrajině rusky. To je nesmysl. Takže myslím, že je to způsobeno tím, že občanská válka.

  Shui Junyi:

  Aha. Proto žádný účinek sankcí.

  Miloš Zeman:

  Myslím, že sankce, což má za následek nové studené války. To souhlasím. Sankce vést k izolaci, ale navíc jsou sankce překážkou hospodářského rozvoje ve všech zemích. Vztahuje se nejen do těchto zemí podléhajících sankcím. Ale také národní implementace sankcí. To je strategie, double "ztratit", spíše než win-win strategie.

  Shui Junyi:

  Je dvojí strategii "ztratí". Ano, Jeho Excelence předsedo, děkuji za přijetí mé rozhovor. To je velmi dobrá, díky.

  Miloš Zeman:

  Děkuju.

  Shui Junyi:

  A ten Krtek?

  Miloš Zeman:

  Ano, dám ti podívat.

  Shui Junyi:

  Velice vám děkuji.

  Moderátor:

  Dobře. Právě jsme viděli, že můj kolega Shui Junyi rozhovor vedený na český prezident Zeman.Naše studio rovněž vyzvala pana císaře, zástupce ředitele Mezinárodního institutu pro strategická studia na střední strany drahé být analyzován recenze pro nás. Vítejte, pan Gao.

  Právě jsme se dívali spolu Shui Junyi na prezidenta Zeman rozhovor. V tomto rozhovoru s nimi, i když jen deset minut času, jsme právě viděli. Ale nevím, jestli jste si všimli, s mnoha čínských prohlášení prezidenta Zemana. Například Česká republika je tato karta, se používá "krtka" vyjádřit. Pro Konfuciova institutu, řekl: "Konfucius", řekl "ahoj" a "děkuji". Tyto výpisy z nich, nejsme schopni vidět prezidenta Zemana pro rozvoj dvoustranných vztahů v takové upřímnosti?

  Váš císař Mezinárodní institut pro strategická studia, zástupce ředitele školy Central strany:

  Opravdu. Od něj udělal velmi dobře připravené, ale jeho city k Číně je poměrně hluboká. Tak se může odrazit, řekl mnoho čínských slov. A všiml jsem si, že když byl při uvádění na trh v České republice, aby Čína lepší pochopení času Česká republika, vzal Mole nechat tu věc ven, a Číňané věděli, že mnoho lidí jsou obeznámeni s.

  Moderátor:

  Osmdesátých let minulého století, mnozí lidé viděli.

  Ředitel:

  Stejně jako mnoho jiných v mém věku jsem kdy viděl v karikaturách. Takže z tohoto úhlu pohledu, co musíte udělat, je nyní pak napsat televizní seriál, ale také příběh o Krtkovi a příběh Panda spolu, ve skutečnosti se jedná o projekt, dobré kulturní výměny.

  Moderátor:

  Právě jste použil slovo s názvem "a pak psát." Ve skutečnosti, než se podíváme na historický vývoj v České republice mezi oběma zeměmi, je třeba říci, že je dlouhá historie a tradice výměn, ale ve středu, po tom všem, byl také určitý dopad. Takže teď je psaní.

  Ředitel:

  A ve středu jsme po úsilí, které překročily tuto fázi. Víme, že ve skutečnosti je vztah mezi těmito dvěma zeměmi, v roce 1949, kdy založení naší lidové republiky Číny navázala diplomatické styky. Po navázání diplomatických vztahů, doba byla studená válka, patříme do jedné z socialistického tábora.Poté do roku 1993, když se právě zmínil, oddělení České republice a na Slovensku, Česká republika odděleny. Takže po podpisu dohody v roce 1994 mezi Čínou a Českou republikou, re-potvrzení, řekl, že vztahy mezi oběma zeměmi stále narůstá od roku 1949, řekl v letošním roce u příležitosti výročí šedesáti pěti let pak musí určit korelaci, a od té doby Po startu, vidíme, že od roku 1990, protože v české a zemí Blízkého východu, kteří chtějí vstoupit do Evropské unie, NATO, pak je to způsob, jak proces. Takže Čína je především v západní Evropě a v celé zemi rozvíjet vztahy. Ale po deseti letech po finanční krizi v roce 2008, obě strany začaly se navzájem hledají. V zemích Blízkého východu, včetně součástí je Česká republika, poté, co měl ekonomický rozvoj postižených finanční krizí, hledají nové trhy, a pak po přirozeně převládající evropský trh je do značné míry ovlivněn dopadem. Dali památky v Číně. Protože Čína je v roce 2008 jsme se ujal vedení z finanční krize, a celý moment vývoje je velmi dobrá. Tentokrát se posílení a rozšíření spolupráce s Čínou velký zájem. Takže Stejně tak v tomto případě, chceme také, aby se země východní Evropy hrát, jsme se vstoupit na všech evropských zemí, aby posílily spolupráci v této roli jako most spolupráce v celé EU. Takže teď se snažíme proměnit dvě strany, je možné vykopat.

  Moderátor:

  Takže teď nová éra spolupráce mezi Krtek a Panda má přijít, a my musíme využít této příležitosti.

  Ředitel:

  A tato nová éra od této chvíle se zdá nejen velmi pragmatický. Všiml jsem si ho prezident zdůraznil, že politické aspekty jeho velkým respektem k čínské svrchovanosti a nevměšování do vnitřních záležitostí strany čínských. Promluvte si velmi jasně, to je velmi jasná. Na tomto základě pak a nyní hledají velmi dobrá spolupráce, bilaterální hospodářské a obchodní pole je vysoce komplementární. Z jeho zmínky o rovině ukázat mechanickou výrobu letadel, stejně jako některé další oblasti, tam je dobrá doplňují. K dispozici je také kulturní a vzdělávací výměny, je to příběh o Mole a Panda, včetně dalších vědců, Konfucius ústav, po těchto věcí výměny, kulturní výměny se bude dále rozšiřovat. Tyto strany, použil velmi obraz slova, ne restartovat počítač, ale pro dobrou jednom počítači. To znamená, že bilaterální vztahy po této návštěvě jsme se vstoupí do nové a lepší fázi.Předseda Xi řekl těžce vydobyté, hard-vyhrál budete chopit se příležitosti, aby ho tlačit k lepšímu stupni.

  Komentáře jsou: střední a východní Evropa: Asie, východní a západní spousta hub

  Moderátor:

  Zeman podobenství předsedo, toto je nový počítač. Ve skutečnosti víme, že již v roce 2012, kdy Čína a Střední a východní Evropa tzv 16 + 1, je jich tam 16 zemí střední a východní Evropy, plus jedna plus platforma Čína původně stanovené. Do roku 2013, kdy čínský premiér Li Keqiang navštívil Rumunsko, a ve střední a východní Evropě a předseda vlády se setkal s celkem šestnácti zemí společně vydal "Čína -. Střední a východní Evropa Bucharest Země Spolupráce Platform" Obrys vydání, ve skutečnosti příznaky takového stupně 16 + 1, i nadále prosazovat již začala. Ve skutečnosti víme, že Čína a ASEAN má také 10 + 1 tak kooperativní mechanismus. Vidíme roční Čína-ASEAN Expo, když se zabýval, bude mít slogan s názvem "10 + 1 větší než 11", a nyní tento mechanismus i nadále hrát roli. No, tento mechanismus spolupráce mezi Čínou a střední a východní Evropě, a jak se dělá "16 + 1 větší než 17", jak se dělá 16 zemí střední a východní Evropy vidět Větší než, čínské, jak to udělat?

  Znalecký posudek: česká spolupráce vnese větší sílu 16 + 1 Platform

  Ředitel:

  Od teď víme, že je to zajímavé, CEE 16 + 1 tento obchod, původně hospodářské a obchodní fórum. Později v roce 2011 na začátku tohoto fóra. A začal nejvyšší úrovni v roce 2012 po. Pak v roce 2013 se začal zabývat, co rok poté. Počáteční 2011, která je od České obchodní fórum začalo. Je tedy zřejmé, hrál velmi dobře česky podpora a vede zde roli. To je více pozitivní. No, od nynějška, máme 16 + 1 je větší než 17, protože teď zemích střední a východní Evropy, je v Číně a EU, mezi EU jako celek je dobrý most. Na jedné straně tu máme 16 evropských zemí střední a východní, a to zejména ve vnitřku k velkému počtu a přidejte jej do členských zemí EU uvnitř, ty se vyskytují v zemích východní Evropy. Pokud říkáme, že my a celá střední a východní Evropy jsou schopni navštívit tentokrát, stejně jako potenciál pro spolupráci v různých oblastech se inspiroval slova. Takže zřejmě to jak v zemích střední a východní Evropy, tam je velký trh v Evropě a poptávky, ale mají velmi dobrou spolupráci a Čínu. V tomto případě se ztratí mezi může být plně využit zájmy obou stran. Tak je tomu v Číně, ale také může podporovat lepší jako most do celého velkého trhu v Evropě dovnitř. To je zjevně pravděpodobně nejen win-win věc pro celou Evropu je stále win-win věc.

  Komentáře jsou: Ukrajina krize mentalita je velmi komplikované Češi

  Moderátor:

  Nicméně, vidíme to v rozhovoru, prezident také ukázal Zeman ukrajinské regionální problémy, včetně problémů. Stejně jako nyní máme pochopení, že tato Czech Airlines, as tímto souvisejících otázek, byl vyhozen 36% zaměstnanců. Ve skutečnosti, tento problém v regionu, Česká republika není pro dopad je poměrně velký, prostě?

  Ředitel:

  Ve skutečnosti, pokud se úhel tohoto srovnání je nyní v zemích východní Evropy, pokud jde o spolupráci, Česká republika nyní čelí krizi na Ukrajině, v zemi, jako je tomu čelí velkým výzvám. Pokud se Ukrajina krize může úspěšně dostat měkké přistání, pak by byly zasaženy velmi malý. Je zřejmé, že i nadále konfliktu stanou špička hry USA-Rusko.

  Moderátor:

  Proto v takovém stavu krize, může prozkoumat nové spolupráce v prostoru, jako Mole, jako je, vzít lopatu, aby prozkoumala hlubší spolupráce, Česká republika a Čína, a mnoho zemí je třeba udělat.

  Ředitel:

  Je to.

  Moderátor:

  "Globální vize", se dočkat, až se vrátí.

  (Reklama)

  Česká republika V má dlouhou historii spolupráce, v nedávné minulosti, bilaterální vztahy je vzestupný trend, jak časté výměny na všech úrovních, ve všech oblastech spolupráce naživu. Jak posílit bilaterální spolupráci v nových oblastech, což vedlo Čínu a Českou republiku do popředí technologie, hospodářství a obchodu, stejně jako Zeman řekl, že prezident bude "reset" na konkrétní akce, které se těšíme na další!

  Děkuji recenze pana GAO analýzy, děkuji za diváky dnešní "globální vize." Nashledanou.

0
Vytisknout
7978

Diskuse

Obsah vydání | 31. 10. 2014