Olomoučtí studenti se na obranu zahraničních mediků ozvou

5. 6. 2015

čas čtení 1 minuta

Dobrý den, dovolte mi reagovat na tento článek. Jsem vyučující většiny studentů z ćtvrteční a páteční události minulý týden na olomouckém Horním náměstí. Osobně se sama sebe také ptám slovy nadpisu dalšího Vašeho článku.

Jsem ve spojení s představiteli studentských organizací UP v Olomouci a vím, že se chystá společné prohlášení na obranu zahr. spolužáků, bohužel s časovou prodlevou kvůli zkouškovému období.

Znepokojuje mě, že příslušníci Policie ČR na olomouckém Horním náměstí momentálně "doprovází" každého "exoticky" vyhlížejícího studenta, občana, turistu. Snažíme se naše studenty uklidnit tím, že se jedná o jejich bezpečnost, ne o to, že by měli být podezřelí. Naši zahr. studenti se nás ptají, zda po návratu z prázdnin se budou moci cítit v Olomouci bezpečně a budou zde vítáni.

Mě osobně mrzí, že se k celému incidentu veřejně nevyjádřilo vedení města Olomouce, města, které v nejbližších dnech hostí/bude hostit mezinárodní festival Svátky písní a ME ve fotbale do 21 let, mezi jejímiž účastníky se zajisté najdou také muslimové.

Mgr. Lenka Podhorná

Centrum pro výuku cizích jazyků LF UP v Olomouci

0
Vytisknout
8899

Diskuse

Obsah vydání | 8. 6. 2015