Česká republika se stává živnou půdou pro extrémisty typu Martina Konvičky

26. 6. 2015 / Daniel Veselý

čas čtení 3 minuty

Po zhlédnutí veřejného slyšení o kvótách v parlamentu, kde byly s naprostým klidem, či spíše až s frenetickým potleskem brány vážně rasistické a jiné nesmysly, které pronášel šéf krajně extrémistické platformy Islám v ČR nechceme Martin Konvička a další jeho soukmenovci – a na straně druhé zesměšňovány relevantní názory, nabývám pocitu, že ČR je alespoň na papíře fašistická země.

Je příznačné, že ti, kdo zde nechtějí muslimy v drtivé míře žádného muslima neviděli - jak u nás, tak v islámských zemích. Je to něco jako japonský antisemitismus. V Japonsku Židé také skoro nejsou - jako muslimové v ČR. Moje zkušenost z cest po několika muslimských zemích je taková, že muslimové jsou těmi nejvlídnějšími a nejpřátelštějšími lidmi, jaké jsem kdy poznal. Obdobnou zkušenost mám s muslimskou minoritou čítající pár stovek osob v mém rodném městě Hradci Králové. Nelze to vůbec porovnat se silně teritoriálními Čechy, kteří mají v drtivé míře zkušenosti s muslimy maximálně z turistických rezervací v Turecku, Egyptě nebo Tunisku.

Mezitím Martin Konvička a jeho soukmenovci založili spolek Blok proti islámu, který má politické ambice – pámbů s námi a zlé pryč! Zatímco v parlamentě držel Konvička, který byl nejdál v Istanbulu, svou iracionální nenávist na uzdě, na sociálních sítích se ani trochu nežinýruje a obnažuje své pravé já. Konvička svou tezi o potlačování muslimů rozvádí, když píše, že „kdyby došlo k nejhoršímu, koncentráky pro muslimy NAŠTĚSTÍ budou, ne bohužel. Řekli si o to sami.“ Zde je kompilát z dalších jeho výroků na Facebooku (zachycených na screenshotech) podepírající můj názor, že Martin Konvička je otevřený nacista: „Podle mě, když k islámu konvertuje dospělý MUŽ, měl by být do 24 hodin utracen.“ „Každá sviňárna vůči muslimům je u mě OK.“ „Škoda, že Tito nebo Mladič nevyhubili ty ‚Bosňany‘.“ „Expanze islámu se dnes neděje na frontách, ale na katedrách, v multikulti-nevládkách, v evropských ulicích, na amerických univerzitách, EU a OSN a v ložnicích konvertitek. Čímž je vcelku jasně vymezeno, kam musíme mířit antidžihád.“ A nakonec – nechybí ani výhrůžky „kolaborantům“ a „varování“, jak dopadnou a jak s nimi bude naloženo.

To je naprosto nehorázné a jediné vhodné slovo, které toto podivné individuum přesně vystihuje je dle mého mínění nacista.

Stačí, aby se zájemci o skutečný stav věcí seznamovali s relevantními fakty, nikoliv s vulgárními hoaxy, jež šíří i Konvičkova nacistická platforma, a na nichž se přiživují xenofobní extrémisté, jako je Tomio Okamura a další. Namátkou vyberu některé z nich s uvedením patřičných zdrojů, které jsou obecně považovány za solidní. Děti a mládež mladší 18 let tvoří 51 procent všech uprchlíků na světě (zdroj: UNHCR 2014). V roce 2001 ČR zpracovala přes 18 000 žádostí o azyl, nyní se uvažuje o zhruba 2 000 žádostech (zdroj: Český statistický úřad). Ochrana hranic a deportace nepřijatých žadatelů o azyl stojí EU ročně 2,5 miliardy eur. Další miliardu eur ročně zaplatí migrující lidé pašerákům, aby se do Evropy vůbec dostali (zdroj: Český rozhlas). Každý 122. člověk na planetě je nyní uprchlíkem, vnitřně vysídleným či žadatelem o azyl (zdroj: UNHCR 2014). Z 59 milionů na světě jich 86 procent zůstává v zemích třetího světa (zdroj: UNHCR 2014).

0
Vytisknout
7688

Diskuse

Obsah vydání | 29. 6. 2015