Je mi z vás na blití

15. 8. 2015

čas čtení 3 minuty

"Česká levice se nebezpečně přibližuje NSDAP"

Skutečnost, že už ani tzv. "humánní levice" (volná skupina kolem Petra Schnura se za takovou pokládá, a já ji mylně po léta za tuto považoval rovněž) není schopna ubránit se dlouhotrvající všeobecné šílenosti a nenávisti (vůči migrantům především) mě vede k tomu, abych si tímto dovolil zaslat Vám moji reakci na tohle zvěrstvo, píše Jaroslav Vávra z Vídně a dodává: Nikdy bych byl býval nevěřil (mám jen zkušenost s rakouskou sociální demokracii), že ta česká (plus její levicové odnože) si budou jednou s tou národně-sociální (NSDAP) tak systémově-myšlenkově podobné.

Milý Petře,

je mi z Vás na blití.

Včera jsem byl krátce s výborem místní Amnesty v Traiskirchenu. Nemluvňata syrských utečenců spí na trávě v přilehlém parku. Rakouské obyvatelstvo, které až na liduprázdnou zemi Františka Josefa také nevlastnilo kolonií, neblábolí dogmatické nesmysly, a pomáhá spontánně, seč může. Politické strany nechám stranou, je před volbami. Byl jsem tam před třiceti šesti lety 29 dní v izolaci.

Jenom lidské zrůdy bez duše, srdce a mozku, a hlavně bez paměti a schopnosti reflexe, mohou napsat takový nelidský a typický novo-český indiferentně zlý pamflet. Ono nelze vše používat ideologicky a účelově.

Ilegální imigrace neexistuje. Všichni jsme migranty, to bys Ty měl vědět nejlépe.

Oni jsou tady. Je třeba pomoci. Lidem. Lidským stvořením. Je třeba stát si na svém humanismu a nekácet se trapně hystericky "výzvami o řešení" do substandartní pseudopolitické žumpy, nejít do kolen atmosférou vytvořenou nevzdělanými šašky všemožných Hradů a zámků, je třeba nevyužívat soumraku racionality a neplout na vlně davu, neresonovat s plebsem, nesnažit se ukrojit si z něj jakýkoli politický kapitál.

Doufám, že jich přijde ještě více, těch, na které Vy chcete posílat vojsko a policii, a také pevně doufám, že zůstanou. Protože oni jsou naděje, že se v zaprděné Evropě tlustých pupků a sádlem zaplácaných srdcí obnoví cosi jako naděje, lidskost a solidárnost. Oni budou rodit naše nové Petrarky, oni budou makat na naše "zasloužené" důchody, ne Vy, my. My jsme selhali. Červi utřou hubu.

Ti, kteří nic nemají, se se mnou včera dělili o kalíšek čaje, pozdravili s úsměvem před zcela zesranou latrínou ve čtyřicetistupňovém vedru ach té naší tak civilisované Evropy různých výborů, peticí, a přizdisráčů.

Na něco tak nelidského, jako je Váš neskutečně odporný pamflet, musí mít jeden opravdu silný žaludek, anebo se musí nacházet v úplném pomatení a zatmění smyslů, ba v absenci přirozených lidských čidel. Váš výrok "pseudohumanismus" Vás řadí do roviny hitlerovského Německa.

Doufám, že napříště se navždy rozloučíte se slovem levice, která narozdíl od Vás byla kdysi internacionální, humánní, a které narozdíl od Vás šlo o sociální spravedlnost a lidskou důstojnost, a jejíž obzor nebyl horizontem strachem sevřeného zadku z cizího a neznámého, jako je ten předposraně policajtský Váš.

"Jsi spoluviník, odpadlíku." (J.Kolář)

J.Vávra, Wien/Menton

0
Vytisknout
15182

Diskuse

Obsah vydání | 18. 8. 2015