Babiš se zbláznil a chce budovat uprchlický tábor v Turecku. On tam ale už je

26. 8. 2015 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Z Babiše zase vypadla perla, kterou už konsternovaně citují mezinárodní sdělovací prostředky. "Okamžitě uzavřít Schengen a zapojit NATO, navrhuje Babiš proti uprchlíkům", v situaci, kdy sousední Německo z dobrých důvodů rozhodlo, že budou automaticky udělovat azyl všem Syřanům. A když Babiš poruší zákon, který České republice stejně jako ostatním státům ukládá, aby uprchlíkům postiženým válkou a pronásledováním poskytla ochranu a bude chtít na české hranici stavět ostnatý drát, co si myslí, že uprchlíci udělají? Kam mají jako jít? Sobectví a nelidskost, kterou projevuje podstatná část českého obyvatelstva a nyní i zjevně pochybnější politikové, je pozoruhodná.

Jak se ptal syrský lékař novináře v Calais: Co máme dělat? Co bys dělal na jejich místě, Babiši?

Takže ve snaze zastavit pár tisíc uprchlíků, kteří prchají před drastickým vražděním a pronásledováním, chce Babiš proti nim použít nejmocnější vojenskou mašinérii na světě. Nebylo by tak trochu levnější a jednodušší, stejně jako lidštější, kdyby Česká republika některé uprchlíky přijala?

A když Babiš navrhuje, "Bylo by potřeba zřídit v Turecku obrovský uprchlický tábor" - on netuší, že tam už obrovský uprchlický tábor je - že Turecko se stará - zatímco Evropa to ignoruje - o DVA MILIONY uprchlíků ze Sýrie?

Žijeme skutečně už v blázinci?

0
Vytisknout
9175

Diskuse

Obsah vydání | 28. 8. 2015