Rusko bombardovalo v Sýrii kancelář humanitární organizace, školy a nemocnice

13. 1. 2016

čas čtení 1 minuta


Organizace Syrian Emergency Task Force, která spolupracuje s americkými humanitárními organizacemi, sdělila magazínu Foreign Policy, že ruské bombardéry nedávno zasáhly jednu z jejich kanceláří.


V pondělním prohlášení organizace oznámila, že ruské letouny zasáhly jednu z kanceláří v provincii Idlíb a "zcela zničily" budovu i vybavení. Personál, který pořádá workshopy pro občanskou společnost, pomáhá s distribucí americké humanitární pomoci a dokumentuje zločiny, nebyl v době náletu přítomen a je v pořádku.

Nová analýza zpracovaná organizací Institute for the Study of War tvrdí, že ruské letouny pokračují v náletech většinou na oblasti kontrolované oponenty režimu Bašára Asada, nikoliv na pozice "islámského státu", jak tvrdí Moskva. Poslední nálety způsobily desítky úmrtí a zhoršily katastrofální humanitární situaci v zemi.

Nálety zasáhly například věznici ve městě Máret an-Núman nebo tři školy ve městě Andžara. Syrské opoziční skupiny hrozí, že zruší účast na mírových jednáních naplánovaných na konec ledna, pokud Rusko nepřestane s nálety na civilisty.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6138

Diskuse

Obsah vydání | 15. 1. 2016