Americké ministerstvo zahraničí: Na syrské nemocnice útočilo ruské letectvo

17. 2. 2016

čas čtení 1 minuta


Oficiální představitel amerického ministerstva zahraničí Mark Toner prohlásil, že nálety na nemocnici v Sýrii byly provedeny ruským letectvem. "Označili jsme tyto útoky na občanské objekty za nepřijatelné. Jsme přesvědčeni o tom, že tyto údery provedlo Rusko," citovala Tonera agentura TASS.


Oficiální představitel Pentagonu Peter Cook dříve prohlásil, že zatím není známo, kdo nálety provedl. "Letouny koalice v čele s USA tam nelétaly, protože by tam k ničemu nebyly," řekl Cook. Ruské ministerstvo obrany odmítlo turecká obvinění z ostřelování syrských nemocnic. Jak prohlásil generálmajor Igor Konašenkov, v Kaspické flotile není žádná loď, která by mohla odpálit balistickou raketu na nemocnici v syrské provincii Idlíb. (Taktická raketa Točka má dolet 145 km a byla samozřejmě odpálována ze země. Ani povstalci, ani Turecko ji nemají ve výzbroji - KD.)

15. února došlo v provincii Idlíb (krátce po útoku raketami - KD) k náletu na nemocnici mezinárodní organizace Lékaři bez hranic. Polní obvaziště se nacházelo 170 km od Damašku a zatím není znám přesný počet obětí.

Podrobnosti v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
5734

Diskuse

Obsah vydání | 18. 2. 2016