Většina muslimů hlasovala pro setrvání Británie v EU

24. 6. 2016

čas čtení 1 minuta

Ze čtvrtečního průzkumu u východů z volebních místností, který uspořádal lord Ashcroft, vyplynulo, že neexistovaly žádné rozdíly mezi tím, jak hlasovali muži a jak ženy. Velmi ostré rozdíly však existovaly mezi voliči podle věku, etnického původu, vzdělání a osobního bohatství.

Většina občanů, kteří mají zaměstnání, buď na plný úvazek nebo na část úvazku, hlasovala pro setrvání Británie v EU. Většina nezaměstnaných občanů hlasovala pro brexit. Více než polovina občanů se soukromou penzí hlasovala pro brexit, dvě třetiny občanů žijící ze státního starobního důchodu hlasovaly pro brexit. 55 procent osob, které vlastní dům či byt a mají splacenou hypotéku, hlasovalo pro brexit.

Čím byl volič starší, tím pravděpodobněji hlasoval pro brexit. 60 procent občanů starších 60 let hlasovalo pro brexit, zatímco téměř 75 procent občanů ve věku od 18 do 24 let hlasovalo pro setrvání Británie v EU.

Drtivá většina osob pouze se středoškolským vzděláním hlasovala pro brexit, zatímco 67 procent osob s univerzitním vzděláním hlasovalo pro setrvání Británie v EU. Více než 80 procent studentů hlasovalo pro setrvání Británie v EU.

Z bělošských voličů jich 53 procent hlasovalo pro brexit. Více než dvě třetiny asijských voličů a téměř tři čtvrtiny černošských voličů hlasovaly pro setrvání Británie v EU.

58 procent voličů, kteří se charakterizovali jako křesťané, hlasovali pro brexit, zatímco 70 procent muslimů hlasovalo pro setrvání v Evropské unii.

Zdroj v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6513

Diskuse

Obsah vydání | 24. 6. 2016