Anglická premiérka si právě zadělala na rozpad Británie

2. 10. 2016

čas čtení 1 minuta

Toto, nemoudře, řekla v neděli odpoledne anglická premiérka Mayová na sjezdu své Konzervativní strany:

"Už jsem řekla, že budeme spolupracovat s decentralizovanými vládami Skotska, Walesu i Severního Irska. Protože chceme, aby brexit fungoval v zájmu celé země. A totéž budeme činit s podnikateli a šéfy municipalit po celé zemi. Ale úkol vyjednat náš nový vztah je úkolem pro vládu. Protože jsme v referendu hlasovali jako jednotné Spojené království. (Potlesk) Budeme vyjednávat jako jednotné Spojené království a odejdeme z Evropské unie jako jednotné Spojené království. Z brexitu není možné se vyčlenit. A nikdy nedovolím konfliktním nacionalistům, aby ochromili cennou unii našeho Spojeného království." (Hurónský řev konzervativců):

(Skotsko a Severní Irsko hlasovalo proti odchodu z Evropské unie. Pro Severní Irsko by byla izolace od Irské republiky politickou i bezpečnostní katastrofou, pro Skotsko ekonomickou a kulturní katastrofou.)

"Silný potlesk pro Mayovou. V nadcházejících letech se to bude citovat jako nejkatastrofálnější projev, jaký kdy pronesl nějaký britský premiér či premiérka":

Skotská premiérka:

"Theresa Mayová se rozhodla zvlášť zdůraznit, že na hlasu Skotska a jeho zájmech nezáleží. Podivný přistup od někoho, kdo chce udržet Británii vcelku":

0
Vytisknout
9500

Diskuse

Obsah vydání | 4. 10. 2016