Britská vláda zakázala práci zahraničních univerzitních expertů

7. 10. 2016

čas čtení 1 minuta


Britská vláda informovala čelné zahraniční akademické experty, že už nebudou pracovat na vládních analýzách ohledně brexitu, protože nemají britské občanství

Sara Hagemann z London School of Economics, která se specializuje na strategii politického rozhodování v EU, na analýzu smlouv EU a na roli národních parlamentů a na důsledky rozšiřování EU, byla informována, že jejích služeb už nebude zapotřebí:

Hagemannová je Dánka a byla informována, že proto už nebude pracovat na žádné další vládní analýze ohledně brexitu.

Celá řada akademiků z London School of Economics, kteří se specializují na Evropskou unii, spolupracovala ohledně brexitu s britským ministerstvem zahraničí, avšak LSE obdržela od britské vlády email, že práce občanů Evropské unie už nebude možná. Britské ministerstvo zahraničí je údajně znepokojeno, že by občané EU při vyjednávání o odchodu z EU prozradili Evropské unii britská tajemství.

Britské ministerstvo zahraničí odmítlo, že by se rozhodlo zakazovat práci odborníků, kteří nemají britské občanství. Jeho mluvčí dodal, že informace z ministerstva byla "špatně pochopena". Ministerstvo zahraničí vždycky prověřovalo bezpečnostní důvěryhodnost expertů, které najímá, a na této praxi se prý nezměnilo ani nic po červnovém hlasování pro brexit.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6312

Diskuse

Obsah vydání | 10. 10. 2016