Trumpovi voliči: Prezidentovy lži máme rádi

27. 3. 2017

čas čtení 1 minuta


James Cassidy nepotřebuje, aby mu ředitel FBI řekl, že Barack Obama nikdy neodposlouchával Donalda Trumpa v Trump Tower. Cassidy od začátku věděl, že si to Trump celé vymyslel. Měl radost z toho, že prezident lže.


Cassidy, nezaměstnaný stavební dělník, kouří před barem v jedné ulici v Newarku, městečku s 48 000 obyvateli. Když kamarád kolem tlačí kolo, brzy se pustí do řeči o jejich chronické bolesti. Cassidy trpí bolestí a chce, aby lidé u moci také trpěli. Má radost, že jim Trump působí nepříjemnosti.

Trump byl usvědčen ze lži šéfem FBI, ale ve městech, kde získal více než 60 % podporu, jeho značka neutrpěla. Průzkum Quinnipiac University tento týden zjistil, že 60 % Američanů považuje Trumpa za nečestného. Ale on si dál udržuje dobrou reputaci mezi miliony Američanů, ve stejný čas, kdy z Oválné pracovny vypouští každodenně bezpříkladné dávky lží.

Výzvou pro Trumpovy oponenty není jen to, že mnozí jeho příznivci věří jeho falešným tvrzením. Jeho příznivci jsou ochotni odvysvětlit i tvrzení, která nepovažují za úplně korektní.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7447

Diskuse

Obsah vydání | 29. 3. 2017