Více než tisíc lidí demonstrovalo v sobotu odpoledne u Downing Street proti Mayové

17. 6. 2017

čas čtení 2 minuty



Více než tisíc lidí se v sobotu odpoledne shromáždilo před Downing Street, kde protestovali proti tomu, že Theresa Mayová setrvává v premiérské funkci.

Mezi lidmi se šíří silná antipatie proti Mayové, lidé v davu byli rozhněváni a zhnuseni tím, jak reagovala na požár v Grenfell Tower. Po dobu tří dnů po požáru postiženým lidem nebyla poskytnuta od úřadů vůbec žádná pomoc. Museli se spolehnout na náhodnou pomoc občanů.

Demonstranti u Downing Street požadovali, aby Mayová okamžitě rezignovala. Skandovali: "May must go!"


Tilly Howarth, 28, konstatovala: "Mayová je zbabělec a musí odejít. Lidi se probouzejí vůči lžím v mainstreamových médiích a May vůbec nechápe náladu veřejnosti."


Konzervativní komunální úřad v Kensingtonu a v Chelsey vůbec neragoval na více než 130 nabídek ubytování od veřejnosti pro bývalé obyvatele Grenfell Tower, kteří přišli o své příbytky.

V pátek večer poskytla Mayová televizi BBC robotický interview, který se stal terčem všeobecného posměchu:

Labouristický poslanec Davyd Lammy požaduje písemně od Cressidy Dickové, velitelky londýnské policie, aby potvrdila, že trestní vyšetřování "bude zkoumat činy komunálního úřadu v Kensingtonu a v Chelsea a přidružených organizací a stavebních a správních firem":





Theresa Mayová hovoří v Downing Street s pozůstalými, dobrovolníky a náboženskými činiteli už déle než dvě hodiny:


Policie nyní má sečteno 58 mrtvých.

0
Vytisknout
7130

Diskuse

Obsah vydání | 20. 6. 2017