Jak komunisté loví rasistické voliče

8. 8. 2019 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Čína vybíjí kvůli moru své chovy prasat tak intenzivně, že to otřáslo světovými cenami vepřového masa. Titulek zprávy ČT24 ze 7.6. dokonce říká: „Asie čelí nejhorší epidemii moru prasat v historii.“ A šéf českých komunistů Filip chce ve veřejnosti vyvolat dojem, že kdyby stát nechal být vepřín v Letech u Písku, tak bychom této bouři unikli.


K tomu: Nejezte šunku!  I mírná míra konzumace červeného a zpracovaného masa zvyšuje pravděpodobnost rakoviny tlustého střeva.


Vepřín v Letech ovšem nebyl žádný kouzelný mlýnek na prasata, nemohl by v žádném případě nasytit hladový čínský trh. Vepřín v Letech je ale znám široké veřejnosti jako místo sporu mezi českými rasisty a těmi, kdo si chtějí důstojně připomínat nacistickou genocidu Romů. Na tom místě, kde stál totiž vepřín v Letech byl za nacistů koncentrační tábor, odkud byli Romové přepravováni do vyhlazovacích táborů.

Pokud by někdo opravdu měl pocit, že problém je také v nízké produkci vepřového masa v ČR, tak to asi bude formulovat slovy ředitele Svazu chovatelů prasat Jan Stibala, který ví, že v ČR je více vepřínů: „za zdražením stojí větší prodeje masa do Číny, kde chovy decimuje africký mor prasat, ale také to, že zpracovatelé v minulosti nezlevňovali, když byla prasata vykupovaná za ceny nižší, než byly náklady. Chovatelé tak zavírali chovy a nyní prasata nemají, cena proto roste. Od začátku tisíciletí klesly podle údajů Českého statistického úřadu počty v dubnu chovaných prasat ze skoro 3,7 milionu na loňských 1,56 milionu.“ Ty dva miliony prasat, to jsou Lety, víme? Ve skutečnosti bylo v Letech asi 13 tisíc prasat. Ano, třináct tisíc.

Proč tedy ten komunista Filip mluví zrovna o tom vepřínu v Letech? Není jiné vysvětlení než to, že mu jde o přízeň českých rasistů.

Zavření vepřína v Letech byl zločin, teď chybí vepřové, napsal Filip. Statistiky ale hovoří jinak

Asie čelí nejhorší epidemii moru prasat v historii. Ohroženo je 200 milionů zvířat 

Za vepřové si připlatíme, cenu táhne zvýšená poptávka v Číně i málo prasat v tuzemsku

Vepřín v Letech je prázdný. Firma Agpi odvezla posledních 330 prasat

 


 

 


0
Vytisknout
9301

Diskuse

Obsah vydání | 12. 8. 2019