Trump nakonec podepsal zákon o koronavirové finanční pomoci obyvatelstvu

28. 12. 2020

čas čtení 1 minuta
Donald Trump nakonec podepsal zákon o covidové finanční pomoci obyvatelstvu, po mnoha dnech odkladů. Učinil to v neděli večer na naléhání Republikánské strany. Trump chtěl, aby pomoc nezaměstnaným byla zvýšena z 600 dolarů na 2000. Podpořili to demokraté, ale republikáni to odmítli. Poslanci na něho naléhali, aby schválil nynější zákon a pak přesvědčoval Kongres, aby poskytl Američanům další finanční pomoc.

Není známo, proč se Trump po řadě dní chaosu nakonec rozhodl zákon o finanční pomoci schválit, ale tisková kancelář Reuters píše, že ho někteří poradci přesvědčovali, aby to udělal, protože odmítat podepsat tento zákon nemá smysl. ZDE 

* * *

Miliony Američanů dočasně ztratily přístup k podpoře v nezaměstnanosti poté, co prezident Trump nepodepsal zákon o COVIDové pomoci.


Zvolený prezident Biden v sobotu varoval před "devastujícími důsledky", pokud Trump zákon nepodepíše, ale lhůta nyní uplynula.

Situace ovlivní podpory v nezaměstnanosti a zákaz vystěhovávání.

Balík v hodnotě 900 miliard dolarů byl schválen Kongresem po měsících obtížných jednání a kompromisů.

Trump tvrdí, že chce dát lidem větší jednorázovou platbu.

Zákon zahrnuje vyplacení 600 dolarů Američanům, kteří vydělávají méně než 75 000 dolarů ročně. Trump říká, že jim chce dát 2 000 dolarů, ale Republikáni v Kongresu odmítli souhlasit se změnou.

V sobotu večer ve tvítu Trump opět bránil svou pozici a obvinil Čínu z koronavirové pandemie.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6757

Diskuse

Obsah vydání | 5. 1. 2021