Pan Křeček se dostal do fáze, kdy protiřečí sám sobě

Karikatura veřejného ochránce práv v jeho nejsilnější disciplíně

15. 7. 2021 / Stanislav Biler

čas čtení 2 minuty
 - Kritika rozporných prohlášení Veřejného ochránce práv na téma bydlení

- Že by byla důvodem rozporu jeho nová politická loajalita?

Jistý český ombudsman (nechcu jmenovat, není to důležité), zplodil náhodný generátor slov na téma bydlení. Je to jeho asi 256. pokus. Křeček se totiž považuje za experta na bydlení (ano, nechtěně jsem prozradil příjmení, ale křestní jméno zachovám v tajnosti).

Na závěr předkládá čtenáři jednu skutečnou záhadu, se kterou si neumí poradit. V podstatě popisuje, proč ceny stále rostou a mladí si bydlení nemůžou dovolit, ale odmítá tomu uvěřit. Je to příliš šílené.
Ale jistě ne tolik, jako ********* Křeček na pozici ombudsmana...

Mimochodem, v textu se pan Křeček také podivuje nápadu radního hlavního města Prahy Adama Zábranského, že by obce mohly za některé nájemce ručit. Jen škoda, že pan Křeček zapomněl, že totéž navrhoval sám minulý rok.

Pan Křeček dnes: "Pozoruhodné jsou úvahy politiků. Tak pirátský pražský radní (a snad i kandidát na ministra) Adam Zábranský před nějakým časem s velkou slávou oznámil prý nové a unikátní řešení problematiky bydlení zřízením Městské nájemní agentury, která prý „zboří dosavadní překážky“, a to tím, že majitelům bytů bude město ze svého rozpočtu hradit nájemné a případné škody, které by jim vznikly tím, že budou dávat do nájmu byty i těm občanům, kterým by, z obav o vznik dluhů a škod na majetku, nikdo byt neposkytl."
Pan Křeček v tiskové zprávě minulý rok: "V jednotlivých a naléhavých případech by mohla být tato kauze nahrazena smluvně zajištěným příslibem instituce – státu, obce, charitativní organizace -, že převezmou případné závazky nájemce, které by v budoucnu plynuly z dohody o jistotě. Jinak řečeno, např. obec by se zaručila za svého občana, aby mu pomohla získat bydlení. Bylo by to možná lepší a efektivnější, než poskytovat zájemcům o bydlení peníze ze sociálních dávek na to, aby je složili na účet pronajímatele jako kauci."

Stanislav Biler upozornil na zoufalou úroveň veřejného ochránce práv, jehož do pozice instalovala populistická koalice ve sněmovně, na sociální síti.

2
Vytisknout
11818

Diskuse

Obsah vydání | 20. 7. 2021