Zastavme špinavé prachy

31. 5. 2022

čas čtení 1 minuta

Příští týden proběhnou Akční dny proti špinavému pojištění. Zaměří se na pojišťování fosilního plyn rakouskými pojišťovnami.


Desítky lidí po celé ČR budou pestrými happeningy a akcemi protestovat proti pojišťování fosilních paliv. Hlavním cílem akcí budou pojišťovny  Kooperativa a ČPP, které jsou obě součástí pojišťovny Vienna Insurance Group. Hlavním požadavkem je, aby tyto pojišťovny přestaly pojišťovat nové plynové a ropné projekty. . V menší míře se akce zaměří také na pojišťovnu Uniqa. 

 

“Pojišťovny hrají klíčovou roli v rozhodování, zda se vydáme cestou energetické závislosti na fosilním plynu nebo začneme rozvíjet udržitelné technologie. Generali a Allianz už opatrně plyn a ropu omezují. Akční dny mají jednoznačný požadavek, aby i rakouské pojišťovny Vienna Insurance Group a Uniqa začaly skutečně chránit klima a skončily také s plynem a ropou,” vysvětluje Jolana Ritterová z koalice Zastavme špinavé prachy.


Akční dny budou probíhat od 6. do 10. června. Největší akce bude v Praze. Proběhnou ale i happeningy v Hradci Králové, Táboře, Zlíně, Jihlavě a dalších městech. Celý průběh koordinuje koalice Zastavme Špinavé Prachy, kterou můžete sledovat na Facebooku, Twitteru a Instagramu.

0
Vytisknout
5708

Diskuse

Obsah vydání | 2. 6. 2022