Brutální chování na katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy pokračuje

22. 9. 2023

čas čtení 1 minuta
🚫 Další smutná kapitola ze strany vedení KTF na konci prvního měsíce od výpovědi, píše Tomáš Petráček. 

🚫🚫 Na včerejší den 21.9. jsem byl narychlo povolán zastupujícím proděkanem Jinkem na okamžité jednání na děkanát. Kolovaly velmi, velmi divoké zvěsti.

Například okamžitou výpovědí proděkan Jinek vyhrožuje písemně před celou katedrou vedoucímu katedry Marku Šmídovi, pokud se bude nadále zdráhat vyučovat můj předmět Církevní a obecné dějiny raného novověku, který se mu těsně před začátkem semestru snaží vnutit do rozvrhu.

 
🚫🚫🚫 Nakonec se asi současné vedoucí duo fakulty Jinek - Kříž zaleklo a proděkan Jinek mi předal bizarní dokument, kterým mi sdělují, že nesmím (vyjma setkání s doktorandy) chodit na fakultu a vyskytovat se tam.

Mezitím probíhá hrubý mocenský nátlak na mnoha vrstvách a stupních, podobný nátlak a hrozby vyhazovem vůči profesoru Kubínovi, zvláště před zasedáním akademického senátu fakulty ve středu 27.9..

Asi tušíte, jak je tohle už pátý týden trvající psycho ubíjející a úmorné.

🚫🚫🚫🚫 Už proto je třeba mluvit o věcech otevřeně. Můžete si k tomu poslechnout včerejší rozhovor pro Respekt, první polovina je o KTF, druhá obecněji o vývoji světové církve a církví v postkomunistické části Evropy.

🚫🚫🚫🚫🚫 Varování: kvůli tematice to není zdaleka tak pozitivní rozhovor jako ten středeční s Lucií Výbornou, ale nemůže za to redaktor, odpovědnost jde za vedením KTF:

1
Vytisknout
4866

Diskuse

Obsah vydání | 27. 9. 2023