Podporuju Jindřicha Vobořila

24. 9. 2023 / Bohumil Kartous

čas čtení 1 minuta
 
Věnuju se tématům vzdělávání a dezinformací, protože věřím, že rozum a pokrok mohou zvítězit nad dogmatem, tmářstvím. A taky nad pokrytectvím.

 
Jestliže necháme dogmata vládnout, dočkáme se vždy pouze slepých cest a opakovaných nárazů do zdi. 

Znepokojuje mě v té souvislosti, kterak se k problematice látek ovlivňujících vědomí a k problematice závislosti vyjadřují lidé, jejichž odbornost je v tomto ohledu pochybná, přesto se domáhají moci rozhodovat na základě svého nerozumného přesvědčení. A jsou ochotni hájit svá dogmata i za cenu překrucování, očerňování a snahy o odbornou likvidaci. 

Takže děkuju Janu Konvalinkovi za inspiraci a přidávám se k otevřené podpoře národního protidrogového koordinátora Jindřicha Vobořila

Je nutné si uvědomit, že ústupky dogmatům upevňují jejich vliv ve společenské diskusi, vzdalují nás od hledání prospěšných společenských řešení a v zásadě vždy někoho těžce poškozují. Ať už osobně, nebo skupinově. 

Už se nám to v minulosti několikrát stalo, že zvítězila dogmata, ať už to byla imigrace, nebo exekuce. Důsledky toho můžeme citelně vnímat dodnes. 

Věřím proto, že se Petr Fiala, Vít Rakušan, Ivan Bartos, Mikuláš Bek, Helena Langšádlová a další rozumní členové vlády další podobné chyby nedopustí.

5
Vytisknout
4000

Diskuse

Obsah vydání | 27. 9. 2023