Oktoberfest v Mnichově: Každoročně nejméně osm znásilnění domácími Árijci

8. 1. 2016

čas čtení 2 minuty


Během Oktoberfestu v Mnichově je každoročně znásilněno nejméně osm dívek místními Árijci, upozorňuje Stanislava Nováková. Totéž se děje při karnevalech v katolických německých a begických městech, ZDE

Eliška Lang k tomu dodává: "Jak uvádějí dvě německé aktivistky, věnující se dlouhodobé otázce sexualizovaného násilí a jeho obětem v Německu, je oficiálně každoročně nahlášeno během mnichovského Oktoberfestu průměrně deset znásilnění, přičemž ale tzv. "temné počty znásilnění", čili případy nenahlášení, ať už z jakéhokoliv důvodu (nejčastěji proto, že se oběti stydí anebo nedoufají v jakékoliv zastání nebo postižení pachatele) se odhadují na 200." Zdroj: ZDE

(Pozn. red. Renata Jauch upozornila, že Frankfurter Allgemeine Zeitung v článku z 8. ledna 2016 ZDE píše, že výše uvedené počty znásilnění na Oktoberfestu, široce nyní citované německými médii včetně televize, jsou nesprávné. FAZ upozornil na to, že mnichovská policie posléze zpochybnila počty každoročních nahlášených znásilnění na Oktoberfestu, správná policejní čísla jsou: v roce 2008 čtyři znásilnění, v roce 2009 šest znásilnění, v roce 2014 dvě znásilnění a letos jen jeden pokus o znásilnění. V německém tisku ovšem najdete řadu článků o nebezpečné situaci pro ženy na Oktoberfestu, například tento ze Sueddeutsche Zeitung ze září 2011 ZDE)

 Stanislava Nováková poukazuje na pozoruhodné varování pro ženy, které pro mnichovský Oktoberfest vydaly mnichovské úřady v mnoha jazycích, i v češtině. Viděli jste někdy, že by se podobné varování obtěžovaly vydat české úřady? Nikdo, zřejmě proto ne, že v ČR k znásilňování "nedochází"... :)

"Bezpečná Návštěva na Wiesn pro dívky a ženy

Příjemně a vesele se bavit – společně oslavovat – seznámit se s novými lidmi

Ale: Snadno se může stát, že ztratíš najednou Tvou skupinu nebo Tvé přátelé/přítelkyně, např. protože z důvodu přeplnění se uzavřely stany a hospody. A: Také na Oktoberfestu dojde k hloupému svádění, obtěžování a sexuálnímu napadení.

Pfotn weg, i mog ned! - Ruce pryč, nechci!"

Další podrobnosti z tohoto mnichovského plakátu v češtině ZDE

0
Vytisknout
8479

Diskuse

Obsah vydání | 11. 1. 2016