Dáma, která zaplatila 4,5 milionů Kč za jednu hru tenisu s Borisem Johnsonem

18. 3. 2018

čas čtení 1 minuta




Andrew Marr, moderátor televize BBC, neděle ráno: Labouristé říkají, že britští konzervativci váhají [když mají zakázat příliv špinavých peněz od oligarchů z Ruska], protože vy jako strana přijímáte příliš dlouho příliš mnoho ruských peněz. A je tu ten případ paní Ljubov Černuchinové, která zaplatila 160 000 liber za jednu hru tenisu s vámi. Konalo se to?

Britský ministr zahraničí Boris Johnson: Mohu něco říct k celé této protiruské -

Marr: Budete říkat, "Jsou dobří Rusové a špatní Rusové," to vím.

Johnson: Ano, to budu říkat.

Marr: Já se ale na to chystám namítnout, že manžel této paní byl ministrem ve vládě Vladimira Putina a dostal od Vladimira Putina řád. Takže byl součástí toho režimu a vy jako strana jste byli ochotni od ní přijmout 160 000 liber, aby si mohla zahrát tenis s Borisem Johnsonem.

Johnson: Pokud existují důkazy výrazné korupce v tom, jak tento pán získal své bohatství, nebo... pak ho naše bezpečnostní orgány mohou připravit o jeho bohatství, podle Zákona o nevysvětleném bohatství. To je věc pro úřady. To není věc pro mne.

Marr: Konal se ten tenisový zápas.

Johnson: Ano.

Marr: Konal. A vám nevadí, že tato paní - víte dost o původu těchto peněz? A ona vám teď zaplatila dalších 30 000 liber, aby mohla povečeřet s ministrem obrany Gavinem Williamsonem. To vám nevadí?
 

0
Vytisknout
7677

Diskuse

Obsah vydání | 20. 3. 2018