Brexit: Další dramatický den: Johnsonovi se nepodařilo prosadit všeobecné volby na 15. října

5. 9. 2019

čas čtení 1 minuta

 

Dolní sněmovna odmítla žádost Borise Johnsona, aby se předčasné všeobecné volby konaly 15. října, čtrnáct dní před datem brexitu dne 31. října. K schválení data těchto předčasných všeobecných voleb potřeboval Johnson 434 hlasů - tedy dvoutřetinovou většinu. Pro volby dne 15. října hlasovalo však jen 298 poslanců.

Lionel Barber, šéfredaktor hospodářského deníku Financial Times, varoval, na základě rozhovorů s mnoha konzervativci, i členy Johnsonovy "vlády", že vyloučení dvou bývalých ministrů financí z Konzervativní strany, včetně tak umírněného, všeobecně uznávaného poslance Nicolase Soamese, vnuka Winstona Churchilla, bylo obrovskou chybou. "Pokud chceme vyhrát nadcházející volby, musíme je získat zpět."


Jako obvykle, Labouristická strana se chová zmateně, a tím likviduje své šance na volební vítězství:

Tiskové prohlášení Labouristické strany praví, že labouristé podpoří volby, jakmile vzbouřenecký zákon, blokující divoký brexit, bude plně přijat.  To je v přímém rozporu s tím, co (velmi schopný vysoký činitel Labouristické strany) Keith Starmer řekl v parlamentě  ve středu odpoledne. Jeden labouristický poslanec: "Tohle není strategie naší strany."

0
Vytisknout
6773

Diskuse

Obsah vydání | 10. 9. 2019