Jak Británie upadla: Konzervativní ministr zaútočil na zmrzlinářskou firmu, že hájí uprchlíky

13. 8. 2020

čas čtení 2 minuty


Britská pobočka mezinárodní zmrzlinářské firmy, vyrábějící známou zmrzlimu Ben & Jerry, se na Twitteru otevřeně postavila proti ultrapravicové hysterii Johnsonovy vlády, která propadá hysterickým záchvatům kvůli tomu, že za klidného a teplého počasí přijíždějí z Francie do Británie na nafukovacích gumových člunech stovky uprchlíků. Zaútočil na ni proto konzervativní ministr James Cleverley.



Hej, Priti Patel (ultrapravicová Johnsonova ministryně vnitra), my si myslíme, že skutečnou krizí je to, že nám chybí lidskost pro lidi, kteří prchají před válkou, globálním oteplováním a mučením. Dali jsme pro vás dohromady sérii tweetů:

 

Lidé by se nevydávali na nebezpečné cesty, kdyby měli jinou volbu. Británie nepřijala žádné uprchlíky od března, ale války a násilí trvají dál. To, co potřebujeme, je více bezpečných a legálních cest.



Lidé nemohou být ilegální. A je to včleněno do Konvence o uprchlících z roku 1951, že překročit hranici "ilegálně" nesmí mít vliv na vaši žádost o azyl.

 


Pevnější hranice nejsou řešením a jen to ohrožuje více životů. Pro informaci se podívejte na toto video:

.


Víme, že experti v organizacích jako Refugee Action by chtěli s ministry hovořit o řešeních, proč nevést tyto rozhovory?

 

Nezapomínejme, že jsme všichni lidé a máme stejné právo na život, bez ohledu na zemi, v níž jsme se náhodou narodili.

A ještě jednou: LIDÉ NEMOHOU BÝT ILEGÁLNÍ.





https://twitter.com/benandjerrysUK/status/1293215068029620224?s=20


Někteří lidé si proto šli tu zmrzlinu schválně koupit:




1
Vytisknout
6485

Diskuse

Obsah vydání | 20. 8. 2020