Průběžné zpravodajství:

V Indii došlo k radikálnímu poklesu nákaz. Nikdo neví proč

17. 2. 2021

čas čtení 4 minuty
MZ ČR šíří o počtu mrtvých dezinformace. Česká média informují, že denní počet mrtvých v ČR je kolem osmdesáti. Není to pravda. Uniká jim, že je nutno srovnávat celkový počet mrtvých, který MZ ČR zveřejňuje každý den, s celkovým počtem mrtvých z předchozího dne. MZ ČR totiž nemá v daný den kompletní informace o počtu mrtvých, takže zveřejněný počet denního nárůstu mrtvých je výrazně podceněn. MZ ČR pak dodává další mrtvé do předchozích dní, avšak média už to nezaznamenávají. V úterý byl celkový denní nárůst počtu mrtvých 180, česká média informovala o 80. Ve středu je denní nárůst počtu mrtvých 166, nikoliv 77.

Míra očkování trochu stoupá, avšak stále je to naprosto nedostatečné.  Celkem se v ČR dosud uskutečnilo jen  482 833 očkování. V úterý 16.2. bylo očkováno   15 019   osob.  Oběma dávkami bylo dosud proočkováno jen 181 908 osob. V úterý   bylo dokončeno očkování  u 7754 osob.  Drtivou většinou používá ČR vakcínu mRNA firem Pfizer/BioNTech. (Paradox: Češi pro přežití závisejí na vynálezu tureckých imigrantů.)  Aby bylo proočkováno 60 procent obyvatelstva ČR do léta, muselo by ČR očkovat  půl milionu lidí týdně. Pro srovnání: V Británii bylo už očkováno první vakcínou 15,6 milionů lidí, to je 23,6 procent obyvatelstva. V USA bylo očkováno 39,9 milionů lidí, to je  12 procent obyvatelstva), z nich 15,2 milionů oběma dávkami.


Počet registrovaných nakažených v ČR  dosáhl počtu 1 112 322 osob. V úterý 16.2.  bylo v ČR zaznamenáno 12 486 nových denních nákaz.  (Tvrzení MZČR o "vyléčených" je zavádějící, protože neznámý počet lidí, 10-20 procent, trpí dlouhým covidem, to MZČR vůbec neregistruje.) Zemřelo 18 596 lidí, to je denní nárůst o 166 mrtvých.   V nemocnicích je 6171 lidí, to je nárůst o 181 osob.  MZČR o průběhu pandemie v Česku ZDE.

- Nárůst denních infekcí v Indii poklesl od podzimu ze 100 000 denně na méně než 10 000 denně - v zemi, která má 1,4 miliardy obyvatel. K poklesu došlo přesto, že Indové nedodržují rozestupy, nenosí roušky a masové očkování se tam nekoná. Ještě v listopadu bylo 90 procent lůžek v Dillí plných covidových pacientů na ventilátorech. Nyní jsou tam lůžka zaplněna jen z 16 procent. Nikdo neví proč. Že by to bylo snad proto, že Indové jsou především mladí a že mají vysokou imunitu, protože jsou trvale vystavováni množství nejrůznějších chorob? ZDE https://www.channel4.com/news/scientists-baffled-as-indias-covid-cases-tumble

- Australské úřady nejsou schopny vysvětlit vznik nové znepokojující varianty koronaviru, kterou v Austrálii zjistili genomickým sekvenováním britští vědci.

- Počet nových nákaz covidu-19 celosvětově minulý týden klesl o 16 procent na 2,7 milionu, informuje Světová zdravotnická organizace. Nárůst počtu nových úmrtí také poklesl o 10 procent na 81 000.

 
 
- Organizace Covax má začít distribuovat první vakcíny do třetího světa koncem února.

- Joe Biden vysvětlil své plány akce proti koronaviru v úterý v americké televizi. Přislíbil, že do konce července bude Američanům k dispozici 600 milionů vakcín. K prioritním očkovaným budou přiřazeni učitelé, aby se koncem první 100 dní Bidenova prezidentství mohly otevřít školy.

- Jihoafrická republika nabídne své vakcíny od firmy AstraZeneca Africké unii.

- Poslanec v Jižní koreji tvrdí, že se Severní Korea pokusila ukrást informace o koronavirových vakcínách a léčbě.

- Letecká doprava v USA poklesla na nejnižší úroveň od roku 1984. Osobní letecká doprava v USA v roce 2020 poklesla o 60 procent.

- Sněhová bouře v Řecku zastavila očkování.

- Brazilský ministr životního prostředí má pozitivní test na covid.

- V pásmu Gaza se distribuují první vakcíny. Se svolením Izraele je dodáváno 1000 ruských vakcín Sputnik V od Palestinské správy do pásma Gaza. O den předtím obvinili palestinští činitelé Izrael, že blokuje životně důležitou dodávku 2000 vakcín pro zdravotníky v pásmu Gaza.

0
Vytisknout
7989

Diskuse

Obsah vydání | 23. 2. 2021