Úřední šiml zařehtal a bude zabíjet lidi

23. 2. 2021 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

 

Koronavirová idiocie v České republice


- Městský soud v Praze zakázal Gymnáziu Na Zatlance distanční výuku a nařídil mu, aby obnovil běžnou výuku ve třídách s učiteli, píší Novinky.   Odůvodnil to tak, že parlament zrušil nouzový stav.

Ano. V nynější havarijní koronavirové situaci je to opravdu moudré rozhodnutí. Studenti se ve škole promoří, nákazu přinesou domů svým rodičm a prarodičům. Prarodiče zemřou, rodiče možná. V současnosti v důsledku drastického rozšíření britské varianty koronaviru v ČR končí na jednotkách intenzivní péče už i čtyřicátníci a třicátníci. Soudce, který tento verdikt vydal, žádné starosti ohledně toho, že řadu lidí zřejmě odsoudil k smrti, nemá. Ano, nouzový stav byl zrušen, takže soud má plné právo nařizovat situaci, která povede k umírání lidí.


- Kdyby bylo zavedeno dočasné přísné uzamčení země a vypnutí továren, jak požaduje  odborový předák Josef Středula, stálo by to Českou republika 70 miliard korun, běduje Petr Holub.
 
Na to je jediná odpověď? Jenom 70 miliard?

Nevypnutí továren v této krizové situaci totiž povede k daleko větším ekonomickým škodám, protože se rozšířením nákazy rozvalí celá ekonomika a infrastruktura. Matematičtí odborníci i epidemiologové po celém světě poukazují na to, že ekonomiku drasticky poškozuje odkládání lockdownů. Nejminimálnější ekonomické poškození státu zaznamenaly ty země, které zavedly přísný lockdown efektivně, rychle a bezodkladně. Na Novém Zélandě, na Tchajwvanu a v Jižní Koreji už lockdownu není zapotřebí, ty pandemii zvládly.

Tito lidé si neuvědomují, že je ČR na to nejhůře, nebo skoro nejhůře na celém světě? A že situace je neudržitelná?

-1
Vytisknout
7311

Diskuse

Obsah vydání | 1. 3. 2021