Americký pravicový moderátor a bojovník proti očkování zemřel na covid

9. 8. 2021

čas čtení 1 minuta
 

Dick Farrel byl zuřivým kritikem amerického hlavního vládního epidemiologa dr. Anthonyho Fauciho a přesvědčoval své posluchače, aby se nenechali očkovat

 

Dick Farrel charakterizoval Fauciho jako "prolhanou zrůdu, posedlou mocí", který uzavřel spiknutí s "mocí posedlými levicovými šílenci" a ještě letos v červnu naléhal na své televizní a rozhlasové diváky a posluchače, aby se nenechali očkovat proti covidu.

Údajně změnil na očkování názor poté, co se nakazil covidem, byl hospitalizován a zemřel dne 4. srpna 2021 ve věku 65 let. "Poslal mi esemesku 'Nech se očkovat!' Sdělil mi, že virus není legrace a dodal, 'Kéž bych se býval nechal očkovat,'" svědčila blízká přítelkyně Amy Leigh Hair.

Farrel pocházel z neworské čtvrti Queens, moderoval rozhlasové pořady na Floridě a také pracoval jako náhradní moderátor v ultrapravicové televizi Newsmax.

Farrel byl nadšeným stoupencem Donalda Trumpa. Šířil nepodložené konspirační teorie o údajném podvodu v prezidentských volbách v listopadu 2020, které prý vyhrál Trump, a zpochybňoval účinnost vakcín proti koronaviru.

Podrobnosti v angličtině ZDE

-1
Vytisknout
5733

Diskuse

Obsah vydání | 12. 8. 2021