Izraelci se radují, že osvobodili 4 rukojmí. Zabili ale při tom 210 lidí, včetně mnoha žen a dětí, a 400 zranili

8. 6. 2024

čas čtení 4 minuty

Foto: Zdravotnické týmy hlásí, že kvůli velkému počtu obětí izraelského masakru v centrální části Gazy mají v nemocnici Al-Aksá velké potíže se zvládáním přílivu obětí.

Izraelské státní sdělovací prostředky potvrdily, že izraelské speciální jednotky použily vozidlo humanitární pomoci, aby se vplížily do Nuseiratu, kde zachránily čtyři zajatce. Nezmiňují se o tom, že izraelská vojenská letadla kobercově bombardovala oblast a zabila více než 200 Palestinců, aby zajistila jejich útěk.





A nikdo se dnes nezmínuje o masakru, o střevech trčících z těla chlapce na ulici, o skalpu visícím z hlavy dívky v nemocnici, o beznohém starci s poškozeným kolem vedle, o hořícím autě s mladíkem, ke kterému se nikdo nemohl přiblížit...
Izraelské síly v sobotu zachránily čtyři živé rukojmí v centrální části pásma Gazy, uvedla armáda.

Čtyři rukojmí, tři muži a jedna žena, byli uneseni 7. října z hudebního festivalu Nova a byli převezeni do nemocnice na lékařské vyšetření.

Armáda uvedla, že při složité speciální denní operaci v Nuseiratu zachránila 25letého Noa Argamaniho, 21letého Almoga Meira Jana, 27letého Andreje Kozlova a 40letého Šlomiho Ziva, uvedla agentura AP.

Izraelci jásají a posiluje to postavení premiéra Netanjahua. Ovšem nikdo nezaznamenává, že při tom izraelská armáda zabila 210 lidí a 400 zranila, mnoho civilistů, žen a dětí. Jak píše deník Haaretz, brutalita se stává každodenní izraelskou realitou.

Haaretz: Brutalita se již neomezuje jen na okrajové oblasti nebo na osady a jejich předměstí, ale šíří se všemi směry. Děsivé je, že pronikla i do izraelské armády, do izraelského parlamentu a do izraelské vlády

Mehdi Hasan: Řekl něco o desítkách nevinných Palestinců zabitých při akci na jejich záchranu, která by nebyla nutná, kdyby Netanjahu souhlasil s dohodou o propuštění rukojmích - všech, ne jen čtyř! - s níž podle Bidenova tvrzení Netanjahu souhlasil?






Těla nejméně 55 Palestinců zabitých při izraelských útocích na Al-Nuseirat a další oblasti v centrální části Gazy a desítek zraněných, při útocích, dorazila v sobotu do nemocnice mučedníků Al-Aksá, uvedlo ministerstvo zdravotnictví.

Nemocnice, která je jednou z mála stále fungujících nemocnic v Gaze, v současné době funguje prostřednictvím jednoho generátoru elektrické energie a mohla by být vyřazena z provozu, zatímco desítky zraněných jsou stále na ulicích, uvedl mluvčí ministerstva zdravotnictví.

1
Vytisknout
2615

Diskuse

Obsah vydání | 11. 6. 2024