Vladimír Putin: "Vyhráli jsme. Sláva Rusku."

5. 3. 2012

čas čtení 1 minuta

Vladimír Putin oznámil, že drtivou většinou vyhrál v ruských prezidentských volbách. Vyvolal zuřivou reakci od opozičních aktivistů, kteří tvrdí, že hlasování bylo plné volebních podvodů.

Při shromáždění před moskevským Kremlem řekl slzící Putin, po jehož boku stál odcházející prezident Dmitrij Medveděv: "Slíbil jsem vám, že vyhrajeme. Vyhráli jsme. Sláva Rusku."

Putin blahopřál svým stoupencům, že zabránili blíže neidentifikovaným vnějším silám, aby určily osud Ruska. Hněvivě opakoval obvinění, že bezprecedentní protesty proti jeho vládě, které otřásaly Ruskem od zpochybňovaných parlamentních voleb v porosinci, řídil Západ.

"Dokázali jsme, že nikdo nás nebude v ničem řídi," řekl Putin. "Dokázali jsme se uchránit před politickými provokacemi, které mají jediný cíl: zničit ruskou suvereitu a uzurpovat moc."

Podrobnosti v angličtině ZDE Podle ústřední volební komise získal po sečtení 22 procent hlasů Putin 63 procent. Státní volební úřad předpovídá, že po sečtení všech hlasů bude mít Putin 58,3 procent.

0
Vytisknout
9529

Diskuse

Obsah vydání | 7. 3. 2012