VAROVÁNÍ:

Quatro resistencia ante portas

22. 6. 2012 / Jaroslav Čejka

čas čtení 2 minuty

Občané České republiky jsou periodicky vystavování mediálnímu strašení hrozbou zahraničního, nejčastěji islámského terorismu. Téměř nikdo si však nevšímá skutečnosti, že České republice hrozí mnohem akutnější a bezprostřednější nebezpečí: terorismus domácí provenience, který bude z hlediska vyššího principu mravního omluvitelný a současně diskutabilní podobně, jako byl atentát na Reinharda Heydricha či teroristické činy bratří Mašínů.

Důvody jsou nabíledni -- dnes už se zdá být téměř jisté, že politickou, resp. parlamentní cestou nelze současný stav české společnosti, ovládané zločineckými praktikami ekonomických a politických mafií, změnit. Pokud tedy někteří lidé sáhnou -- v zoufalé sebeobraně -- k fyzické likvidaci nenáviděných parazitů všeho druhu, představitelů politické moci a polistopadového kapitalismu volné loupeže, prostě těch, kteří je bez skrupulí ožebračují, dohánějí k pocitům bezvýchodnosti a v důsledku toho i k sebevraždám či psychickým kolapsům, nepůjde o nic jiného než o svým způsobem pochopitelný (a u stále širších vrstev obyvatelstva ospravedlnitelný) čtvrtý odboj. Odboj z hlediska našich zákonů samozřejmě nelegální, ale takový už je každý ozbrojený odpor proti tyranii -- byť by byla třeba i "sametová".

Osobně mě tyto vyhlídky vůbec, ale vůbec netěší, a proto považuji za svou občanskou povinnost varovat před nimi. Státní moc se totiž v této věci chová po svém oblíbeném ptačím způsobu - hlavu strká do písku jako pštros a svým mediálním kdákáním, neschopností sociální empatie a předstíráním nemožnosti někdejšího solidárního rozletu odvádí od problému pozornost jako kachna od hnízda s vejci. A aby ne, když ta vejce jsou zlatá a snášejí jim je jejich nosnice držené ve velkokapacitních chovech, kde mají životní prostor vykolíkovaný bídnými platy pod celostátním průměrem, na který nikdy nedosáhnou, předraženými byty či domy a doživotním splácením hypoték!

0
Vytisknout
9576

Diskuse

Obsah vydání | 25. 6. 2012