Takového podnikatele by si měli hýčkat

16. 8. 2012

čas čtení 2 minuty

Reaguji tímto na článek pana Svobody "Lidi před volbami vydírají podnikatelé". Domnívám se, že se jedná o přesně ten případ "rudé clony" o které mluvil Jan Čulík. Představa, že každý podnikatel je zločinec a (vy)odírá své zaměstnance (ještě by se mělo ve stylu RP psát, že také trochu páchne, jak se to onehdy psalo o židech) je bohužel velice rozšířená a má to jistě své důvody. Nicméně těch gaunerů je méně než těch poctivých ale bohužel ti jsou více vidět, píše Jan Neumann.

Dle popisu pana Svobody to totiž vypadá na schopného malého podnikatele, který evidentně nevysává státní rozpočet, nekrade na státních zakázkách a živí desítku lidí. Takového podnikatele by si měli místní vážit a měli by volit případně přímo jeho.

Fakt, že onen podnikatel zatím stále podporuje ODS, aniž je zřejmě napojen na "vysávání" státních zakázek, je asi způsoben jeho neinformovaností díky pracovnímu vytížení. Jinak si totiž nedovedu představit, že by představitel střední třídy a malý či střední podnikatel mohl podporovat stranu, která právě malé a střední podnikatele svoji politikou ničí a náklady na pokrytí ekonomicko-finanční krize požaduje právě především po střední třídě.

Na omluvu je nutno říci, že nastala paradoxní situace, která potvrzuje naprostý chaos ve standardně chápaném levo-pravém pojetí politického spektra. Je známo, že tzv. pravice vždy prosazuje nižší zdanění populace, ale dnes je to naprosto naopak. Rádoby pravicová ODS pod vlivem neprosto názorově nejasné TOP09 podporuje radikální nárůst zdanění, zatímco rádoby levicová ČSSD se snaží zvýšení daní zabránit.

To ale nic nemění na situaci, že každý takový podnikatel, který v současných podmínkách je schopný poctivě živit další lidi, by se měl vyvažovat zlatem a to i přes evidentní politickou nerozvážnost.

0
Vytisknout
11117

Diskuse

Obsah vydání | 16. 8. 2012