Vyděračská parta -- to je vlády totožnosti karta

7. 9. 2012 / Luděk Prokop

čas čtení 1 minuta

Před prvním, pro vládu neslavným a nešťastným hlasováním, tedy ještě před odhozením zbývajících etických zábran, předseda TOP 09 popřel šlechtický původ a naprosto nešlechetně vyzdobil preventivní vládní vyhrůžky strašením zrádců. Nejapně, netaktně a nešlechetně. Aneb zcela pominul vznik a původ strany, jejímž jest předsedou. A zcela pominul koaličního spojence "LIDEM" v novém koaličním slepenci. Ve slepenci, který by si bez zrádců ani neškrtl.

Nyní vláda schválila opětovně předložit sněmovně již jednou zamítnutý návrh. Tentýž který byl zamítnut. Beze změn. Totožný návrh vylepšený toliko o pádný vyděračský dodatek. Ve formě vyděračské spjatosti již jednou zamítnutého návrhu s vyjádřením důvěry vládě.

Jinak řečeno: chcete-li vážené poslankyně a vážení poslanci setrvati u korýtek a koryt i nadále, schválíte vládou předložený návrh, ať už si o tom myslíte cokoli. Když už jste dokázali statečně odložit veškeré morální zábrany v případě bezmocných důchodců, tak si to zbytečně nepokažte. Nepřistoupíte-li totiž na vládní návrh, pak jdete do nejistoty bez dvouletého odkladu a řada z vás skončí jednou pro vždy.

Vyděračské metody povýšila naše bez nadsázky úděsná vláda na standardní vládní přístup. A to už tak, že se to ani nesnaží nikterak skrývat, nikterak maskovat. Prostě po počátečních rádoby zastřeně vyděračských náznacích nyní již natvrdo, napřímo a veřejně. Nyní nastoluje vydírání bez jakýchkoli skrupulí. Veřejně a beze studu.

A to, že je takové počínání právně legitimní (z hlediska mravního ani náhodou), to je ostuda naší legislativy. Zajisté nikoli jediná.

0
Vytisknout
10260

Diskuse

Obsah vydání | 10. 9. 2012