V Praze proběhne první DemoFest -- festival alternativ k vládním reformám

24. 4. 2013

čas čtení 1 minuta
Tisková zpráva ProAltu

V sobotu 27. dubna 2013 se od 10 h do 18 h uskuteční první ročník DemoFestu. Akce se bude odehrávat na Václavském náměstí v Praze, odkud vyjde po 15h pochod k Úřadu vlády ČR.

"Hlavní heslo DemoFestu 2013 zní: Svět ve kterém chceme žít. Naším cílem je tak uspořádat pozitivní protest a začít vytvářet hnutí, sebevědomých občanů, kteří vědí, co chtějí a budou to po svých parlamentních zástupcích vyžadovat," uvedl k akci mluvčí iniciativy ProAlt Ondřej Lánský.

Samotný ProAlt bude na DemoFestu představovat jeden z prvních textů, který seznamuje čtenáře s paletou alternativ vůči neoliberalismu. "ProAlt tak reaguje na stále častější občanskou poptávku po pozitivních protestech, při kterých by se formulovaly i nějaké alternativy vůči neoliberalismu. Lidé se zkrátka ptají: co dělat?," dodává mluvčí ProAltu Martin Škabraha.

Program Demofestu 2013 začne v 10h na Václavském náměstí v Praze debatními stany a hydeparkem. V průběhu dopoledne proběhnou debaty na téma extrémismu v ČR či různých politických a ekonomických alternativ v současné společnosti. "Koncepce debatních stanů na ulici se nám vyplatila už mnohokrát. Je to způsob, jak nabídnout možnost k debatě a formulaci svých názorů komukoli," uvedl jeden z organizátorů akce Jan Májíček.

Od 13h bude následovat hudební program a od 14h začne protestní část Demofestu projevy řečníků. Okolo 15h by se měli účastníci vydat na bujarý pochod k Úřadu vlády, kde akce skončí happeningem v podobě exekuce samotného Úřadu vlády.

0
Vytisknout
6248

Diskuse

Obsah vydání | 26. 4. 2013