PŘEČETLI JSME:

Činoherec Burian likviduje operu v Praze

2. 8. 2013

čas čtení 1 minuta

Hluboká krize ND, dlouhé otálení ministryně kultury, omezený počet vhodných adeptů (mezi něž Burian jistě patřil), počet Burianových titulů a funkcí, zastiňující jak někdejší členství v KSČ tak současnou rozpornou pověst, a marketingový aktivismus Návrhu transformace Národního divadla, jímž jej spříznění experti do pozice jediného kandidáta pěkně zabalili, to vše udělalo z nástupu Jana Buriana do čela Národního divadla (od 1.8.2013) příchod Mesiáše.

Byl jmenován bez výběrového řízení a jako první v novodobé historii Národního divadla bez vlastní koncepce (srovnej třeba s dvoukolovým výběrovým řízením na obsazení postu ředitele Moravské galerie Brno).

Návrh transformace označilo ministerstvo financí za neufinancovatelný a v Národním proti jeho obsahu cca 400 zaměstnanců drží stávkovou pohotovost. Zatímco Burian je stále na plný úvazek ředitelem Divadla J. K. Tyla, přednáší na DAMU a právě režíruje Toscu, dalším polovičním úvazkem jej převáží limuzína Národního divadla od politika k politikovi.

Zdroj: ZDE

0
Vytisknout
8752

Diskuse

Obsah vydání | 2. 8. 2013