Alternativní fórum v Pardubicích

12. 8. 2013 / Milan Daniel

čas čtení 1 minuta

Média soudí, že příští volby budou voliči volit mezi Kalouskem organizovanými sirotky a Zemanem rozpolcenou levicí.

Dvě strany téže mince, řekl bych. Systém se nezmění a nemohu než zopakovat citaci Václava Bělohradského z článku Leopolda Kyslingera, ve kterém autor zmiňuje, že všem profesionálním politikům jde o to, aby moc zůstala zachována jako jejich výhradní vlastnictví, kteří je využívají ke svému prospěchu: "Funkcionáři všech stran si rozumějí."

A co já, koho budu volit? Tak se ptá svéprávný občan, který odmítá dát politikům bianco šek na to, aby jej i v dalším volebním období ovládali, aniž by měl sebemenší možnost zasáhnout v případě, že se nebudou řídit jeho vůlí (což se dá úspěšně předpokládat).

Ano, jaká je alternativa? Nabídnu tu, již mám nejblíže.

Na jaře t. r. se ve východních Čechách ustavila neformální skupina lidí, kteří se hlásí k různým občanským iniciativám. Spolupracují, připravují společný projekt výměnného obchodního systému (LETS). Tento týden se v pátek 16. 8. sejdou v 16 hodin v kavárně integračního centra Kosatec v Pardubicích -- mj. i proto, aby diskutovali i o tom, jak budou postupovat v případě příštích (ať už předčasných či řádných) voleb, zda vyzvou strany, hnutí i iniciativy, jež mají ve svém programu prosazení prvků přímé demokracie, ke společnému postupu. Diskutovat se bude i o základním příjmu. Zmíněnému fóru jde o to, aby se angažovaní jednotlivci spojili. Jeho členové vědí, že sami, izolováni, zmohou velice málo, zatímco organizováni mají šanci.

A proto přijďte -- pro všechny slušné lidi z východních Čech, kteří chtějí spolupracovat na platformě slušnosti, spravedlnosti a solidarity, bude otevřeno.

0
Vytisknout
8207

Diskuse

Obsah vydání | 14. 8. 2013