Je odporné sledovat některé představitele katolické církve

22. 11. 2013 / Petr Wagner

čas čtení 1 minuta

Církevní restituce, zdá se, hýbou budoucí vládou. Většina národa je neschvaluje. Bylo by dobré udělat nějakou rekapitulaci. Především jde o realizaci něčeho, co bylo schváleno již v devadesátých letech. Asi také alespoň někteří musíme mít dobré vztahy s velestátem Vatikán. Možná spíš s Banco Vaticano...

Zdánlivě jde o relativně nevýznamnou částku - majetek, finanční náhrady za majetek + inflační doložka a platby pro cca 1200 kněží. No, 2 miliardy ročně se zdají trochu moc, ale třeba jsou v tom i nějaké jeptišky.

Obvyklý argument, že co bylo ukradeno, musí být vráceno, trochu kulhá na obě nohy. Muselo by být řečeno, CO KDY a KÝM bylo ukradeno. To se nestalo a pokud by se to stalo, jistě by katolická církev nevyšla jako vítěz. O dalších, které vznikly až po roce 1989, ani nemluvě.

Musím říct, že je odporné sledovat některé představitele katolické církve v televizi, jak se do očí smějí občanům. Ano zákony jsou podepsány a pan Sobotka, ač žvaní rád a často, nemá na to, aby třeba ten vrácený majetek (komu?) zase znárodnil.

O církve zjevně nejde. Jde o obrovský kšeft a církve na celé věci jenom prodělají. Ztratí i ten poslední zbytek kreditu který měly.

Zejména církev katolická. Pan Duka dokázal takřka ten samý majstrštyk jako Nečas s ODS!

0
Vytisknout
16569

Diskuse

Obsah vydání | 25. 11. 2013