Buďte sami sebou, ne tiskem ovládaným davem

19. 11. 2014 / Aleš Macháček

čas čtení 1 minuta

Milí čtenáři,

Rozdávání letáků a materiálů pro demonstrace jsem provozoval od roku 1967 a mnoho z toho se dostalo do bolševického rozsudku na 3,5 roku nepodmíněně na Borech. Mnohokrát jsem do „občanské aktivity“ dal i svoje vlastní peníze. Ale tuším, jaké jsou rozpočty na skutečné akce, a věřte, že zdroje peněz jsou bohužel podstatné.

Když za vás někdo vymyslí chytrou vychytávku a rozdá vám červené kartičky pro našeho presidenta, tak tu kartičku vezmete. Nemusíte přemýšlet, berete to, čemu se říká free lunch. Ale úsloví je přesně o opaku. Nic takového jako free lunch není.

Máváte kartičkou a váš dnes třeba oprávněný nesouhlas bude zafixován tak, že se ho nebudete schopni zbavit. Vezmete si příště zadarmo něco hutnějšího než vejce, něco jako dlažební kostky? Anebo se dáte cestou rozvahy a hledání skutečností?

Hledání nacistických zločinců bylo úspěšné tehdy, když se sledovaly peněžní toky. Podívejte se, kdo do čeho investuje a jaký výsledek očekává. Buďte skeptičtí a buďte sami sebou, ne tiskem ovládaným davem.

Váš

Aleš Macháček

0
Vytisknout
18050

Diskuse

Obsah vydání | 21. 11. 2014