Pitná voda nad zlato

17. 12. 2014

čas čtení 2 minuty

tisková zpráva

Vážení spoluobčané z Holešova a okolí,

již pátý rokem úspěšně bráníme jeden z nejvýznamnějších vodních zdrojů na Moravě, pitnou vodu, kterou patrně denně pijete také Vy a Vaši blízcí. Závisí na něm 28 000 obyvatel dvou měst (Holešov, Bystřice pod Hostýnem) a desítek obcí.

Prozatím se nám daří prosazovat zákonnost účastí v desítkách správních řízeních či prostřednictvím čtyř vítězných rozsudků u Krajského soudu v Brně. Tyto časově i finančně náročné činnosti (tisíce stran odborných textů, žaloby, PR aktivity, aj.) dlouhodobě uskutečňujeme na úkor svého volného času, z omezených osobních finančních, lidských zdrojů a s rizikem šikany (viz. žaloba na hydrogeologa Ing. Vacka ze strany Zlínského kraje - ZDE

Kromě ochrany pitné vody jsme výrazně přispěli k záchraně Amerického parku před zničením v důsledku plánované stavby haly kluziště za cca 80 milionů korun a iniciovali jsme vznik sdružení, který tento park dobrovolnickou prací krásně zvelebilo. Dlouhodobě se věnujeme Územnímu plánu města Holešova a snažíme se do něj prosadit jasné regulativy přípustných a nepřípustných výrob v rámci průmyslové zóny. Po skoro ročním úsilí se nám podařilo docílit prvního referenda k hazardu ve Zlínském kraji (vinou obstrukcí vedení města bylo bohužel neplatné, z důvodu nevhodně prosazeného termínu). Každoročně pořádáme Malování v Hostýnských vrších, které je otevřeno všem zájemcům o malování.

Bez finanční či jiné pomoci z "vnějšku" nejsme dlouhodobě schopni pokračovat, na zcela dobrovolné bázi, v náročných činnostech souvisejících s ochranou pitné vody. Dovolujeme si Vás tedy požádat o jakoukoliv formu účasti, aktivitu v této snaze o dobrou věc. V případě Vaší pozitivní percepce na tuto zprávu, uvádíme níže číslo účtu naší organizace i kontakt pro případné další informace či domluvu jiné formy zapojení.

V případě, že necítíte potřebu aktivně přispět k ochraně vody, kterou pijí desetitisíce lidí našeho regionu či nás podpořit v jiných činnostech, tak Vás prosíme alespoň o sdílení této zprávy Vašim přátelům z Holešova a okolí. Děkujeme Vám.

S přáním pokojného adventu

Mgr. Zdeněk Krajcar, Za zdravé a krásné Holešovsko

č. ú: 248765058 / 0300

zaholesovsko.wordpress.com/

zaholesovsko@centrum.cz

0
Vytisknout
9035

Diskuse

Obsah vydání | 18. 12. 2014