Trump se pokouší zdiskreditovat vyšetřování vazeb jeho kampaně na Rusko

4. 8. 2017

čas čtení 1 minuta


Mimořádný vyšetřovatel Robert Mueller ustavil velkou porotu


Donald Trump se pokusil zaktivizovat tisíce svých nejfundamentalističtějších stoupenců proti vyšetřování vazeb jeho předvolebního týmu na Rusko. Došlo k tomu v tentýž den, kdy pro toto vyšetřování zaktivizoval mimořádný vyšetřovatel Robert Mueller velkou porotu.

"Snaží se vás podvést a odebrat vám politické vedení, které chcete, prostřednictvím fake news," řekl Trump na shromáždění v Huntingtonu v Západní Virginii.



Toto jeho úsilí je pravděpodobně známkou, že si Bílý dům uvědomuje vážnost situace. Mueller, který byl jmenován mimořádným vyšetřovatelem letos v květnu, poté, co Trump vyhodil z funkce šéfa FBI Jamese Comeyho, najal více než desítku vyšetřovatelů, včetně současných i bývalých prokurátorů z ministerstva spravedlnosti, kteří mají zkušenosti s vyšetřováním mezinárodního úplatkářství, organizovaného zločinu a finančních podvodů.

Ve čtvrtek vyšlo najevo, že Mueller používá ve Washingtonu velkou porotu, což znamená, že v nadcházejících týdnech a měsících může povolávat svědky a vyžadovat dokumenty.   

Podrobnosti v angličtině ZDE


0
Vytisknout
7485

Diskuse

Obsah vydání | 8. 8. 2017