Pravicová média v USA se snaží zdiskreditovat studenty, kteří vystupují proti střelným zbraním

20. 2. 2018

čas čtení 1 minuta

Po nedávném masakru na Floridě ve škole v Parklandu došlo k určité změně atmosféry v USA. Protestují studenti a požadují, aby politikové zasáhli proti volnému vlastnictví střelných zbraní. Američtí politikové na to do určité míry začínají reagovat.



Mnoho středoškoláků našlo svůj hlas na Twitteru a přímo zaútočilo na podivnou a mlhavou reakci Donalda Trumpa na masakr na Floridě. Předním studentským hlasem se stal David Hogg, student novinařiny, který interviewoval své spolužáky v době masakru a postavil se do čela studentů požadujících přísné omezení vlastnictví střelných zbraní. 

Emma Gonzalez pronesla široce sdílený, emocionální projev, který také přímo zaútočil na Triumpa a na finanční podporu, kterou dostává z National Rifle Association. 

Jsou to všechno sebevědomí mladí studenti, velmi zkušení s prací na sociálních sítích a více než schopní Trumpa na Twitteru přeargumentovat. Několik z nich už  dalo jasně najevo, že fráze jako "myšlenky a modlitby" po masakru, nabízené politiky, prostě nestačí.

Pravicová mediální mašinérie tedy začala na studenty útočit a také na kohokoliv, kdo jim poskytuje podporu. Spojuje je nekritická podpora pro současnou interpretaci druhého dodatku americké ústavy a podpora National Rifle Association. 

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

USA
0
Vytisknout
7387

Diskuse

Obsah vydání | 22. 2. 2018