Levá, pravá, přední, zadní: Kupředu k Vítěznému březnu!

2. 3. 2018 / Karel Dolejší

čas čtení 2 minuty
Vítězný únor byl završen jmenováním Petra Žantovského do čela České konspirační kanceláře. Tisková agentura je třetím nejdůležitějším veřejnoprávním médiem v zemi, po televizi a rozhlasu. Ahoj lidi, další úžasný měsíc zahájí jmenování nového náčelníka generálního štábu ministryní v demisi a odvolání šéfa Generální inspekce bezpečnostních sborů Michala Murína. Ten "ztratil důvěru" premiéra vlády bez důvěry, obviněného z dotačního podvodu a vedeného ve svazku StB pod krycím jménem Bureš.


Zatímco bláhovci řeší politicky dnes bezvýznamné detaily jako stovky zchátralých mostů, nocleženky pro bezdomovce nebo osud obětí exekucí, vládní hnutí se soustředí na jedinou věc, na níž mu sejde: Moc. Je na dobré cestě se Zemanovou pomocí donutit ČSSD k pokračování v pomalé politické sebevraždě, při níž si Babiš připíše všechny případné úspěchy vlády a koaliční partneři skončí ve volbách vyluxováni. Třetí do party je KSČM, zatímco okamurovci zůstanou v záloze pro případ, že by socani či komunisté Andreje zlobili.

Levice a pravice? Ale kdeže. Four legs good, two legs bad.

Andrejovi ale pořád zbývá práce jako na kostele, a kdo ví, kolik žilek mu přitom ještě praskne. Poslušné lidi je třeba rozstrkat všude. Už jsou sice v rozvědce a ČTK, to však nestačí. Zatím chybí v televizi a rozhlasu, na policii a v justici; část generálního štábu se vzpírá genialitě ministryně Šlechtové a samotná výměna náčelníka nestačí. Tam všude to bude nezbytné řádně popíliť.

Všeobecnou zdravotní pojišťovnu nutno očistit od parlamentní kontroly a propojit s našimi nemocnicemi. Řetězce přinutíme povinně prodávat zboží firem z holdingu a zakážeme slevy.

Školství bude reformováno s ohledem na potřeby montoven. Při práci na podzimku si děti zopakují vlasteneckou báseň nastudovanou v hodinách branné výchovy: 

 Polámal se parlamentek, ví to celá obora,
 O půlnoci zavolali Vítěznýho února...  

Jenže ani tím to neskončí. Jak v prezidentské kampani moudře pravil vzor všech lidových politiků Donald Trump, "We gonna win so much you may even get tired of winning" - Budeme vyhrávat tak moc, že se vyhráváním můžete i unavit.

Vítězný březen? Můj oblíbený měsíc, řekl Pú (krycí jméno Balú).

ANO.

0
Vytisknout
10043

Diskuse

Obsah vydání | 6. 3. 2018