Děs: Antisemitu a konspiračního teoretika Semína prosazuje Ano a SPD do Rady ČTK

17. 6. 2019

čas čtení 1 minuta
 

Čeští novináři a mediální analytikové bijí na poplach ohledně hrozby českým veřejnoprávním médiím, která vzniká v důsledku tlaku populistických politiků.

Příští týden hodlá protlačit český parlament blázna, antisemitu a konspiračního teoretika Michala Semína, který mj. z útoků dne 11. září obviňuje americké elity, do Rady České tiskové kanceláře. V Radě už zasedá další populista Petr  Žantovský, který se vyjádřil, že by mu nevadilo, kdyby ČTK šířila "zprávy", tedy propagandu, kterou publikuje propagandistický server ruské vlády Sputnik.


Semína do Rady ČTK nominovala ultrapravicová protievropská Okamurova strana SPD, zatímco Žantovský byl nominantem vládnoucího populistického hnutí ANO oligarchy Andreje Babiše.

Semín začátkem června vyhrál v prvním kole hlasování, za podpory ANO a SPD. Tyto dvě populistické strany budou mít zřejmě v  Radě ČTK pět z jejích sedmi členů.

"Česká média jsou v ohrožení," konstatoval Tomáš Trampota, sociolog médií, který pracuje v pražské pobočce Newyorské univerzity.


0
Vytisknout
9921

Diskuse

Obsah vydání | 19. 6. 2019