Británie: Teenager, který odsoudil prince Harryho jako "zrádce naší rasy", odsouzen na čtyři roky do vězení

18. 6. 2019

čas čtení 1 minuta

 

Univerzitní student Michal Schewczuk (19), který na interentu charakterizoval prince Harryho (ten se oženil s neběloškou) jako "zrádce naší rasy", byl odsouzen na čtyři roky a tři měsíce k uvěznění v nápravné instituci pro mladistvé. 

Schewczuk vytvořil obrázek Harryho s pistolí u hlavy - na pozadí plném krve. Na obrázku byl také hákový kříž. Obrázek byl  loni v srpnu, několik měsíců poté, co se princ Harry oženil s Megan Marklovou, míšenkou, sdílen na ultrapravicových sociálních sítích. U obrázku byl nápis: "Setkáme se později, ty zrádče naší rasy."

Schewczuk přiznal vinu z dvou trestných činů povzbuzování k terorismu a z pěti trestných činů shromažďování teroristického materiálu. Psal také "extremně násilný a agresivní" blog, v němž ospravedlňoval znásilňování žen a dětí s cílem prosadit nadřazenost árijské rasy. Spolu s Schewczukem, který je z anglického města Leeds, byl také odsouzen Oskar Dunn-Koczorowski, 18, z Chiswicku v západním Londýně, který přiznal dva trestné činy povzbuzování k terorismu. 

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
7919

Diskuse

Obsah vydání | 20. 6. 2019