Neuvěřitelné. Johnsonův mafián Gove lže na Twitteru, že "ho nepustili do televize, protože je konzervativec"

29. 11. 2019

čas čtení 2 minuty

Británie se alarmujícím způsobem propadá do autoritářství. Jedna věc je nesouhlasit s politickými postoji a programem nějaké politické strany, ale nevolení mafiáni, kteří se dostali k moci s Borisem Johnsonem a unesli kdysi tradiční a ctihodnou Konzervativní stranu, v níž dnes používají putinovských a trumpovských metod, prostě lžou a manipulují. Je to něco, s čím britská veřejnost nemá zkušenosti a obávám se, že to ani není schopna pořádně poznat a proti tomu se bránit, konstatuje Jan Čulík.

Jak jsme tu informovali na jiném místě, šéf Konzervativní strany Boris Johnson se ve čtvrtek večer odmítl účastnit v televizi Channel 4 hodinové debaty o klimatické krizi, do níž byli pozváni šéfové všech britských politických stran. Poslal za sebe pohůnka Michaela Govea a svého otce Stanleyho.

Michael Gove pak napsal lživě na Twitteru, že ho do televize nepustili, "protože je konzervativec". Ne, nepustili ho tam, protože to byla debata pro šéfy politických stran a on šéfem žádné politické strany není.

Moderátor debaty Krishnan Guru-Murthy: Obávám se, že tohle není přesné. Michael kdysi na Channel 4 uváděl komedii jménem Bodnutí do tmy a obávám se, že tohle předváděl, když jsme my ostatní pořádali debatu šéfů politických stran. Pan Boris Johnson byl pozván a rozhodl se nepřijít. Je to škoda, byl to velmi dobrý pořad.

Michael Gove:  Dnes večer jsem šel do Channel 4 hovořit o klimatických změnách, ale Jeremy Corbyn a Nicola Sturgeon odmítli debatovat s konzervativcem.

0
Vytisknout
6285

Diskuse

Obsah vydání | 3. 12. 2019