Střípek z italské sur/reality

17. 9. 2020 / Vít Kučík

čas čtení 1 minuta

Fedez je známý italský rapper. Jeho žena Ferragni otřeseně reagovala na nedávný případ, kdy čtyři muskulózní fašouni ukopali k smrti černého mladíka, míníce, že „...za podobné případy agrese může i nenávistné klima v zemi, ke kterému přispívá krajní pravice“.

Giorgia Meloni je předsedkyní strany Bratři Itálie (Fratelli d'Italia), což je jedna ze dvou parlamentních stran (spolu se Salviniho Legou), která lidem ihned vytane na mysli, když se o krajní pravici mluví, přestože si říkají normální slušní vlastenci, usilující o normální svět atp., však to dobře znáte. Všichni ji znají jako Giorgiu (čti „džórdžu“), drobnou blondýnu, která zuřivě poulí očima a buší pěstí do řečnického pultíku, když sípavým hlasem hřímá proti imigrantům, neomarxistům, rudým štěnicím a dalším nepřátelům skutečných vlastenců.

 

Mimochodem její partaj je přímým nástupcem M.S.I. - pohrobků Mussoliniho Národní fašistické strany (doteď se snad soudí o jejich zabavený majetek) a ano, je to ta strana, kterou Zahradil slavně přijímal do své europarlamentní frakce a pro Giorgiino objetí si přijel osobně na kongres až do Říma.

Tak Giorgii, ač původně přímo jmenovaná nebyla, se ty řeči o atmosféře nenávisti asi nějak divně převalovaly v žaludku, že na internetech začala brblat směrem k rapperovi Fedezovi o úpadku kultury, že jsou jen špatným příkladem pro mládež a vše korunovala obviněním: „Já se jen ptám, jak to že Ferragni a Fedez proti šíření kokainu mezi mládeží neudělají nějakou pěknou kampaň?!“

Fedez jí na to odpověděl tweetem, ke kterému přiložil novinový článek:

„Zastupitel strany Bratři Itálie přistižen policií při nákupu kokainu.“

Někdy není fakt co dodat...

 

 

 

 

 

 

 

0
Vytisknout
8181

Diskuse

Obsah vydání | 22. 9. 2020