České vládě: Mám obavy o zdraví i o život

18. 9. 2020

čas čtení 3 minuty
Dávejte si dobrý pozor, abyste neonemocněli. Český stát se na vás totiž vykašle a spoluobčané také.

Dobrý den, pane Čulíku,

ona ta věc se starostí státu o invalidní důchodce má i další rozměr, píše Petr Podstránský. Níže uvedený text jsem dnes odeslal na Ministerstvo sociálních věcí i na Ministerstvo zdravotnictví. 

Stát dělá, že lidé se sníženou imunitou v podstatě asi neexistují.

Je mi 41 let, celou dobu makám a platím daně. V tuto chvíli mám docela obavy nejen o zdraví ale pomalu i život.



S pozdravem
Petr Podstránský


Dobrý den,

měl bych dotaz. Jsem částečně invalidní. Je mi aplikována biologická léčba na těžkou formu lupénky, která oslabuje imunitu. Léčba i obyčejné rýmy u mě trvá 3-4 týdny a dokáže mě vyřadit z provozu.  Běžně mám dlouhodobě zvýšené teploty s návaly na zvracení, motá se mi hlava atd. Dále beru léky na vysoký krevní tlak, antidepresiva, léčím se s cukrovkou na inzulínu 4x denně.

Od začátku tohoto roku jsem v pracovní neschopnosti s bolestmi zad. Na CT zjištěno zúžení páteřního kanálů a útlak kořenů. Byla nasazena antirevmatika vzhledem k bolestem dalších velkých kloubů. Bohužel mi dělají problémy s žaludkem. To znamená, že bolesti se vrací.

Vzhledem k tomu, že mám oslabenou imunitu, jsem ukončil i své vedlejší podnikání v oboru masér, které jsem měl připravené jako zdroj obživy po té, co jsem ukončil pracovní poměr u zaměstnavatele. Odešel jsem odtud proto, že jsem přestával fyzicky i psychicky pozici vedoucího servisu zvládat. Docházelo i k bosingu, což zcela nepřekvapivě Inspektorát práce nezjistil.

Nyní musím ukončit pracovní neschopnost, protože mi končí podpůrčí doba. Jistě uznáte, že se s Vámi v době covidové někteří lékaři zrovna nepářou. Čekací doby na různá vyšetření jsou v délce měsíců. Zažádal jsem vzhledem k neustále se zhoršujícímu zdravotnímu stavu o zvýšení invalidního důchodu na druhý stupeň. Zamítnuto, aniž by se mnou posudkový lékař alespoň telefonoval, když už byl tak vyděšený, že mě ani nepozval. Takže jsem byl ohodnocen opět jako čid prvního stupně, na kontrolní posudky chodit nemusím.

Mohli byste mi tedy poradit, co že mám teď vlastně dělat? Vzhledem k nemocem a biologické léčbě, je pro mě např. covid nejspíše konečná.

Mám velké obavy z neschopnosti Babišovy vlády. Tady jde už o životy. V mém případě to došlo tak daleko, že se bojím do obchodu a izoluji se od lidí i kamarádů.

Mohli byste mi poradit, jak vybrat mezi zaměstnáním či ohrožením života?

K tomu jsem ještě zjistil, že je vzhledem k délce mých nemocí za poslední dva roky, je v ohrožení i podpora od úřadu práce.

Děkuji za brzkou odpověď


Petr Podstránský

0
Vytisknout
9810

Diskuse

Obsah vydání | 22. 9. 2020