Mezitím v Absurdistánu 145:

Jan Pavel II. bojuje proti komunismu

29. 9. 2020 / Tomasz Oryński

čas čtení 10 minut
Halleluja! Vládnoucí polská koalice byla zachráněna. Kaczyński a jeho dva koaliční stoupenci konečně podepsali dohodu. Bohužel, my, veřejnost, jsme nebyli informováni o tom, co je vlastně obsahem této dohody, ale vždyť je to jedno. Naším úkolem je hlasovat, pokud možno pro ně. A pak přenechat politiku dospělým.

To, co víme, že, že Kaczyński se konečně stane členem vlády jako náměstek premiéra pro bezpečnost. Bude dohlížet na ministerstva obrany, vnitra, administrace a spravedlnosti. Nikdo vlastně neví, co se má v takové funkci dělat anebo jak to má fungovat. Ale je jasné, že je to od toho, aby dohlížel na ministra spravedlnosti Ziobra. Zároveň převezme alespoň částečnou odpovědnost za činy vlády...

 

První důsledky této dohody lze také vystopovat na nižších pozicích v hierarchii: dlouholetý ředitel rybářské farmy nedaleko Niemodlina, expert se čtyřicetiletou zkušeností, byl vyhozen pouhé dva roky před penzí, aby uvolnil místo pro člena Ziobrovy strany, mladého univerzitního absolventa politologie bez relevantních zkušeností. "Nepozná rozdíl mezi cejnem a kaprem," vykřikují zaměstnanci rybářské farmy a přiznávají, že pro vládu strany Právo a spravedlnost hlasovali. Možná teď už nebudou.

Také byla podepsána dohoda mezi vládou a horníky, kteří stávkovali. Dohoda jim slibuje, že se budou polské uhelné doly uzavírat velmi pomalu - některé doly mají být v provozu až do roku 2049. Horníci jsou spokojeni, ale zjevně si tu dohodu řádně nepřečetli. Podmínkou platnosti dohody je, že Evropská komise bude souhlasit, aby uhelné doly dál dostávaly státní dotace.  K čemuž téměř určitě nedojde.

Vznikla také nová dohoda mezi státní propagandistickou televizní TVP a katolickou církví.    V důsledku této nové dohody bude TVP vysílat dvě mše svaté, vzroste také počet katolických pořadů. Shodou okolností se jedna fikční postava v populárním televizním seriálu rozhodla, že už nebude homosexuál a vrátí se k své milence z dětství...

Není jasné, co za to TVP od církve dostane. Pochybuju, že to budou peníze. Což je škoda, protože TVP už jak se zdá úplně vyplýtvala ony 2 miliardy zlotých (12 miliard Kč), které loni dostala od vlády. Hovoří se o zrušení soutěže Eurovision Junior, kterou napodruhé organizuje Polsko - vzhledem k tomu, že navzdory faktu, že vítězství polských zpěváků-teenagerů bylo prezentováno jako jeden z největších úspěchů během vlády Jacka Kurského, vlastně je ta soutěž proti předpisům, protože "ohrožuje fyzický, psychický i morální rozvoj nezletilých osob".  

Je jasné, že TVP šetří kde může, což je velmi viditelné i na jejích plakátech varujících před covidem-19. "Pokud jste v karanténě, nemůžete pracovat, takže nebudete vydělávat!" - TVP varuje své bývalé zaměstnance poté, co je donutila, aby přešli na volnou nohu...


Avšak vláda nemá čas, aby se starala o práva zaměstnanců, ani zaměstnanců institucí, které jsou pro ni klíčové. Má na práci příliš důležité věci. Jeden právní expert, například,  byl nucen cestovat do Varšavy (a uhradit své vlastní náklady) na patnáctihodinový výslech během dvou dnů. 

Prokurátoři se ho snažili donutit, že jeho právní expertizu, v níž rozhodl, že pokus letos na jaře uspořádat prezidentské volby poštou byl protizákonný, si od něho NEOBJEDNAL parlamentní úřad pro právní expertízy. Prokurátoři se snaží dokázat, že email, který tomuto profesoru nařídil, aby vypracoval tuto analýzu, byl zfalšovaný. Je nejasné, kdo by něco takového falšoval a proč?

Mohu se vsadit o jedno: určitě tento člověk nedostane místo v nově založené instituci, ve společném projektu Polska a Maďarska: v ústavu, který bude vyšetřovat zákonnost v zemích Evropské unie a prokáže, že západoevropské země se snaží používat proti Polsku a Maďarsku neférově dvojí měřítko. "Cílem tohoto institutu bude, abychom nebyli považování za idioty," řekl maďarský ministr zahraničních věcí. Já se obávám, že je na to už tak trochu pozdě...

Idiotská válka proti LGBT tomu nijak nenapomáhá. Barbara Nowak, ombudsmanka pro školy, známá čtenářům tohoto seriálu pro své ultrakatolické názory, se vydala do Poznaně na akademickou konferenci s názvem "Manželství a rodina jako největší dobro pro lidstvo". Ve svém projevu bila na poplach ohledně stavu polských škol. Sice jsou školní osnovy v Polsku v podstatě v pořádku, ale v učebnicích jsou skryty prvky genderové ideologie a ideologie LGBT. Avšak nejhorší je, že velká část učitelů "je pod ideologickým tlakem" a "jsou to věřící v tuto ideologii".   Nově jmenovaný školní ombudsman pro Poznaň s ní souhlasil, že je to velké riziko pro mladé mysli, které vždycky dělají idiotské věci, aby zapadly do své společnosti a aby je přijali druzí. "V minulosti pili alkohol nebo brali drogy, dnes jsou nuceni akceptovat pronásledované menšiny!" Pane Bože, to jsou strašné věci, to je ale děsivý nátlak, jemuž jsou dnešní mladí lidé vystavováni!

Divím se, proč nikdo nehovoří o "ideologii znásilňování". Vzhledem k tomu, že na rozdíl od takzvané "ideologie LGBT" se zdá být ideologie znásilňování opravdu problematická. Pro oběti je stále nesmírně obtížné domoci se spravedlnosti a soudní rozhodnutí jsou někdy naprosto absurdní. Jako verdikt soudu v Poznani, který rozhodl, že dva muži, kteří měli sex s ženou, kterou předtím drsně zbili a způsobili jí trvalou invaliditu, trestný čin znásilnění nespáchali.  No, zjevně ji neznásilnili, prostě jen využili skutečnosti, že už nebyla schopná se bránit. Protože ji před tím brutálně zbili. Oni.

Mezitím, zatímco církev se silně staví proti Istanbulské konvenci, pokud jde o LGBT, zjevně je církev monolit. Zatímco někteří biskupové se snaží přimět své věřící, aby podepsali petici požadující schválení "zákona proti LGBT", jiní - jako poznaňský arcibiskup Stanisław Gądecki  - se proti této akci staví a zakázal svým podřízeným kněžím, aby v této akci pomáhali. Diskuse se přelila do ulic a byla opravdu velmi podivná.

Na jedné straně této promrskané diskuse máme docela podivné muže, soudě podle transparentů, které nesli, vyslance českého krála Jana Slepého Lucemburského (to zase začínají Češi zasahovat do polských záležitostí? Anebo to jsou snad Skoti, protože začali hrát na dudy?) - kteří povzbuzovali lidi, aby petici podepsali (ZDE ) Setkali se se silnými argumenty (?) z druhé strany:



Údajně je v tom štěkání nějaký hlubší význam, avšak ani moji aktivističtí přátelé z komunity LGBT v tom žádný neobjevili, a když jsme se zeptali u zdroje, odpověď lze zjednodušit na "nepotřebujeme přátele, kteří jsou příliš stupidní na to, aby pochopili, jaký to má význam." Takže...

Já jen doufám, že nebudou moc štěkat v přítomnosti lovců. Kteří pořád nemají dost a požadují, aby jim vláda dovolila střílet vlky, kteří jsou v Polsku přísně chráněni. Údajně je to vina vlků, že je vidět divočáky, jak chodí po celé zemi a vstupují i do měst. Avšak s nimi to nemá absolutně nic společného, divočáci jsou vyvražďováni v obrovském měřítku, pod záminkou, že šíří nákazu prasečí choroby...

Avšak alespoň se toho hodně minulý týden dělo v oblasti humoru. Po dobu celé jedné generace bylo městečko Wąchock terčem mnoha nepěkných vtipů, v nichž bylo líčeno jako nejzaostalejší místo v Polsku. Tu roli nyní převzalo městečko Kraśnik. Proč?

No, když si tam uvědomili, že přijdou o 10 milionů euro z norských fondů v důsledku svého postoje proti LGBT (viz článek z minulého týdne)  rozhodli se to přehodnotit. Jednání městské rady bylo docela zábavné, (když se člověk, který navrhl rezoluci proti LGBT, pokusil vysvětlit, co znamenají ta písmena LGBT).

Bohužel, rezoluce proti LGBT byla potvrzena, takže město Kraśnik zůstává nejen zónou LGBT-free, ale také zónou připravenou o miliony eur z norských fondů. Avšak tamější radní šli ještě dál. Když už byli rozjetí, tak schválili i další rezoluce, zakazující ve městě síť 5G a nařídili všech školám, aby dezaktivovaly svá WiFi.    Scéna polských memů reagovala okamžitě:



Zatímco většina obyvatel Kraśniku s tím tedy zrovna spokojena není, aféra tak trochu ulehčila postavení vládního týmu pro PR. Jejich kampaň #zmoichpodatków (financováno z mých daní), která povzbuzovala lidi, aby sdíleli věci financované z jejich daní, měla ten výsledek, že Poláci obrovskou měrou použili tohoto tagu k informování všech o podvodech, protekcí a plýtvání, za něž nese odpovědnost vláda strany PiS. 

Ale největším hitem polského internetu minulý týden vznikl v důsledku nové sochy papeže (toho správného, ne toho levičáckého agenta Františka). Jerzyho  Kalinu, dvorního umělce strany Právo a spravedlnost, odpovědného za památník obětem letecké havárie ve Smolensku, vyzvalo Národní muzeum, aby prezentoval svou novou instalaci "otrávená studně". Instalace je postava Jana Pavla II., který drží meteorit, který ho srazil na skulptuře Maurizia Cattelana z doby před dvaceti lety a zjevně má srazit něco, co teče v bazénu červené tekutiny, v níž papež stojí.



Význam té rudé tekutiny nebyl známý, tak to umělec musel sám vysvětlit. Rudá symbolizuje pozůstatky komunismu a jeho novou inkarnaci, totiž menšinu LGBT, která dává duhové vlajky na památníky. Vyjádřil se, že je to opravdu smutné, že lidi nerespekují jeho náboženskou víru a dělají si legraci z památníků významných náboženských osobností. Jaksi pochybuji, že to, že se mu podařilo vytvořit snad nejlepší vzor pro memy za mnoho měsíců, mu pomůže dosáhnout svého cíle...


















0
Vytisknout
9680

Diskuse

Obsah vydání | 6. 10. 2020