Amy Coneyová Barrettová odmítla říci, zda má Trump pravomoc odložit volby

14. 10. 2020

čas čtení 1 minuta
Trumpova nominantka na post soudkyně nejvyššího soudu Amy Coneyová Barrettová v úterý řekla, že si ponechá "otevřenou mysl", pokud jde o prezidentovu hrozbu, že jednostranně odloží listopadové volby, upozorňuje David Edwards.


Na slyšení senátního právního výboru senátorka Demokratické strany za stát Kalifornie Diane Feinsteinová poznamenala, že Trump nedávno řekl, že chce nadcházející volby odložit kvůli pochybnému tvrzení o volebních podvodech.

"Dává ústava prezidentovi Spojených států autoritu za jakýchkoliv okolností jednostranně odložit všeobecné volby?" zeptala se nominantky Feinsteinová.

"Senátorko, pokud tuto otázku vůbec někdy dostanu, budu potřebovat slyšet argumenty sporných stran a číst důvodové zprávy a konzultovat mého právního poradce a hovořit s kolegy a projít procesem zapisování názoru," odpověděla Barrettová. "Takže víte, pokud dám okamžité odpovědi, v zásadě bych byla právním vědcem, a nemyslím, že chceme, aby soudci byli právními vědci. Myslím, že chceme soudce, kteří procházejí případy důkladně a s otevřenou myslí."

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
20162

Diskuse

Obsah vydání | 20. 10. 2020