Nebezpečná nekompetence: Pražští hygienici ohrožují covidem životy lidí

5. 2. 2021

čas čtení 4 minuty
Aktualizace: K tomu dodává Jakub Žytek:

Za to nemůže ani tak pražská hygiena jako spíš slavná paní hygienička Rážová se svým metodickým pokynem ze 7. 9. 2020 , z nějž de facto vyplývá, že když děti nosí roušku, do karantény jde jen jeden žák nebo jeho okolí. Pro družiny speciálně zde:

"Karanténa se nemusí nařizovat všem dětem/žákům/studentům z jiného oddělení školní družiny, školního klubu či kroužku, než je oddělení, klub, kroužek s pozitivním jedincem, ale jen těm s vyhodnoceným epidemiologicky významným kontaktem, kteří nepoužívali odpovídajícím způsobem osobní ochranné prostředky dýchacích cest - nosu a úst."

Je to neuvěřitelné, ale takhle si tu už půl roku žijeme. Ten stát se rozkládá v přímém přenosu.

A pak není divu, že nákaza v ČR je skoro nejhorší na světě.

* * *

Píše nám jeden čtenář z jedné čtvrti na okraji Prahy, že družinářka ve škole jeho syna onemocněla covidem. Pražští hygienici, nehorázně, rozhodli, že se žáci v družině, s nimiž družinářka přicházela do styku, nemusejí izolovat v karanténě. Je to neuvěřitelná nekompetence, která bude stát životy lidí. Družinářka mohla nakazit děti, které jsou ovšem bezpříznakové a nákazu bez svého vědomí roznesou do svých rodin mezi své rodiče, příbuzné a prarodiče, které to zabije. Nekompetence pražských hygieniků a ohrožení života občanů je na hraně trestného činu, Neuvádíme ani jméno čtvrti, ani jméno čtenáře či učitelky, abychom jim v dnešní situaci v ČR nenadělali problémy. Odpovědnost za šokující situaci nesou pražští hygienici (JČ).


Dnes jsem se dozvěděl, že družinářka třídy, kam chodí můj syn (1.třída) onemocněla covidem, píše zmíněný čtenář.

Některé děti v družině tráví cca 1,5h denně, některé i více, než si je rodiče vyzvednou.

HSHMP prý provedla šetření a není nutná karanténa třídy. Tohle nepochopím, obzvláště když je již ztracena kontrola nad šířením britské mutace v ČR. (Družinářka je doma v karanténě, avšak samozřejmě by měly být v karanténě i všechny děti, s nimiž přišla do styku!)



Šetření provedla dle paní učitelky HSHMP, což je  Hygienická stanice hl.m.Prahy. Toto se však pravdèpodobně děje v celé Praze. Prakticky totožná situace ve škole na Smíchově. Vím od známých, co mají stejně starého kluka.

Bohužel situace v tomto státě je naprosto šílená, i bych tipoval, že pres polovinu rodičů by karanténu nesla úkorně. Proto jsme nejhorší na světě (nebo skoro)

 Píšu Vám to jako další ilustraci naprosté neschopnosti a asociálnosti této vlády.

Je však otázkou, jak by to bylo za vlády ODS a spol. Člověk se někdy nemůže divit, že lidé nechtějí přicházet o příjmy a riskují. Někteří živnostníci a podnikatelé jsou skutečně na dně. Sám jsem nedostal za podzim ani korunu kompenzačního "bonusu" za zrušená nahrávání ve svém nahrávacím studiu. Zrušil jsem je částečně sám z opatrnosti, protože to bývají hodiny pobytu s pěti lidmi v malěm prostoru (také se zpívá), ale tohle všichni z kapel kvitovali. Bohužel je tato činnost jen menší částí mých  příjmů, ale v tomto ročním období dominantní.  Kompenzace dostanete, když jste omezen z 80% za období červen-září. (Aktualizace: V pátek dopoledne čtenář oznamuje, že po ostré  stížnosti na Babiše mu Finanční úřad telefonoval, že mu kompenzaci vyplatí.)

Zde je doslovný email od paní učitelky. Jistě chápete, že k tomu má befel a nerad bych jí dělal problémy. Tak prosím nejmenujte. Veškerá odpovědnost je na HSHMP.


Citace:


Vážení rodiče,

dle epidemiologického šetření HSHMP není potřeba nařizovat ve třídě karanténní opatření.  (sic!)

Přesto prosím, abyste sledovali svůj zdravotní stav a zdravotní stav Vašich dětí minimálně po dobu 10 dnů od posledního kontaktu s pozitivně testovanou osobou a abyste v případě klinických obtíží ihned telefonicky kontaktovali praktického lékaře a sdělili mu, že Vaše děti nebo vy jste byli v úzkém kontaktu s osobou, u které byla prokázána přítomnost SARS-CoV-2.


Z preventivních důvodů lze využít možnosti antigenního testování, bližší informace naleznete zde:

https://koronavirus.mzcr.cz/antigenni-testovani/



0
Vytisknout
8423

Diskuse

Obsah vydání | 9. 2. 2021