REDAKČNÍ KOMENTÁŘ:

Co si dnes přečtete v Britských listech

3. 9. 2021

čas čtení 1 minuta
Jan Čulík hovoří s imunologem Václavem Hořejším o tom, zda by v ČR měla být zrušena protiepidemická opatření. V rozhovoru s Bohumilem Kartousem o situaci před nadcházejícími volbami argumentuje Jan Hartl, zakladatel agentury Stem pro výzkum veřejného mínění, že obě opoziční koalice nemají žádný program a z toho profituje Babiš a jeho hnutí Ano, ne že by i on měl nějakou ucelenou strategii. Ani dva měsíce po přírodní katastrofě nezačala u Břeclavi oprava vysokonapěťového vedení. Že si děti v autoritářských společnostech musejí vybírat, zda dělat věci správně, nebo prostě jen dodržet mocenskou hierarchii, upozorňuje Karel Dolejší. Petr Haraším si všímá toho, co stojí za premiérovým absurdním tvrzením o "úspěšném" boji s COVIDem. O rozkladu vztahu mezi mládím a stářím uvažuje Jan Paul. A Soňa Svobodová představuje Knihu o staré Praze, včetně tematického kvízu.

Čeština je z pohledu laika nedůsledná, píše Aleš Zuzaňák. Britské náboženské organizace se nevěnují problému sexuálního zneužívání dětí. Většina afghánských spolupracovníků Američanů, kteří požádali o speciální víza, ve skutečnosti nebyla evakuována. V tomto kontextu nevyznívají příliš přesvědčivě sliby, které Biden adresoval ukrajinskému prezidentovi. Studie ukázala, že dlouhodobý nedostatek spánku nelze napravit ani týdenním intenzívním odpočinkem. Ruská část vesmírné stanice ISS se fakticky rozpadá, upozorňují samotné ruské zdroje.

Afghánská poslankyně tvrdí, že Joe Biden v srpnu věděl o skutečné bezpečnostní situaci v její zemi. Potvrzuje to i přepis telefonátu mezi Bidenem a bývalým afghánským prezidentem Gháním.

-1
Vytisknout
4651

Diskuse

Obsah vydání | 3. 9. 2021