Absence morální odpovědnosti

4. 7. 2022 / František Štván

čas čtení 1 minuta
Ach   jo.

Pokud  se nad  slovy prezidenta  Zemana  nejdříve  zamyslíte,   tak  v jeho   aktuálním pracovním kroku  najdete  vysvětlení, jak  se  k moci  dostávají  rozhodnutím  zvolených  nekvalitní   lidé. Zeman nenechal    na  Balášovi   nit   suchou, píše František Štván. 

 V  podstatě  ho  vnímá   jako   národního  ekonomického škůdce  a  také  jako  člověka   co realizoval klientelismus  tím,   že v  zájmu mocného(Rumla) snížil   kriteria  pro jeho přijetí  na jím řízenou vysokou   školu  v  Plzni.

Jestli  jsou jeho  výhrady relevantní, nevím, ale  jasně ukázal,  že   politické (zištné)  zájmy  dokáží  měnit   morální   zásadovost   zvolených. Podle  mne  morální nezásadovost zvolených  stála  jak  za kauzou STOKA,  tak za  kauzou  Dopravního  podniku  Praha  a nejen  jich.

Zkrátka a dobře.  Zeman ostentativně "vykřikuje" ,  že   Rakušan  nekonal  ač   věděl,  že   STAN politickým vlivem pomáhal  k  moci  morálně  nekvalitním  lidem a    sám  z jeho  pohledu mimořádně  nekvalitního  jmenuje  do funkce  ministra.  Přitom  nemusel  a  mohl   si  stát za svým . Neudělal to  a  proto  ho vnímám  dle  pořekadla  "zloděj  křičí chyťte  zloděje".

Při jmenování na Hradě   se  projevila  i  Balášova morálka (osobní hrdost).  Zeman ho veřejně znectil a on se  mu servilně klaněl a děkoval  místo toho aby mu jasně řekl, že mu na  takové  jmenování z vysoka kašle  a pak odešel   ze  sálu.

Absence  morální  zásadovosti   byla  tím  hlavním, co  provázelo  jeho  jmenování ministrem školství. Chudáci   školáci!!!                                                                                                                                 

1
Vytisknout
8653

Diskuse

Obsah vydání | 11. 7. 2022