Dušek, Castaneda, Ruiz, nebo koho třeba?

31. 7. 2023 / Petr Haraším

čas čtení 5 minut


Dušek s duší


Měl pan Dušek hovořit, jak hovořil, nebo měl mlčet, jak umíme mlčet, divoce koulet očima a pěkně dobře si rozmyslet, co nahlas říkat, aby snad nevzbudil pohoršení v kruzích veřejnosti?

Nebýt novodobých sociálních tamtamů, tak by původní rozhovor ušel zájmu mas. Jistě, ti, kteří o panu Duškovi ví a znají jeho zájem o různá společenství a kultury po celém širém čirém světě, nijak překvapeni nejsou. Spíše naopak. To, co pan Dušek vypráví a povídá v daném rozhovoru, je známo z jeho knih a vystoupení. Rovněž si lze poslechnout divadelní představení, která inklinují k moudrosti toltéků a k učení Čtyř i více dohod spisovatele Ruize. Čtenáři knih  touto tématikou nijak nejsou pohoršeni, neb otázka zhoubných zákeřných nemocí je v řadě obdobných knih podrobně, leč zcela kvantově nevědecky sdílena s celým duchovním vesmírem. Linie velký stres oslabená imunita rovno možnost zhoubná nehezká nemoc je nabídnuta jako určitá teorie a rozhodně ji nikdo nikomu nenutí.

 

Jistě v knize pana Duška jsou leckdy hodně „zajímavé“ názory, nicméně prostě a jednoduše stačí nečíst a neposlouchat. Dušek má v oblibě esosvět, staré duchovno v novém hávu s kvantovou nadstavbou, za což jej však netřeba obviňovat a pořádat mediální hon. Z podivného rozhovoru se stala novinářská lahůdka o vícero chodech, kdy Forum 24 smolí další a další ostražitý článek a na sociálních sítích probíhá esoterické pozdvižení. Na obranu Duška se záhy vypravili dezinformační šíbři, což je smutným faktem dnešní zvrácené doby, nic víc. Skoro jsem nabyl dojmu, že nad českou Krkonoší číhá Toltécký útočný svaz a čeká jen na pokyn guru Duška, aby těžce vyzbrojené létající koberce provedly invazi. Naštěstí my pevně věříme na hodného Krakonoše a hlavně na tlustého pána Trautenberka, co je přísný na spodinu a umí hrabat jako správný politik.

Co že prosím pěkně věští zvednuté esoterické nadšení ponížené společnosti? Něco je ve vzduchu? Tedy krom armády bambilionů Toltéků z hlubin dávnověku. Občané si mnohdy nevědí rady s akcí vlády celoplošného nasazení Macháně a Nývlta na škrcení ekonomiky i republiky, takže, opravdu se divíme vzrůstu okultních esoterií i v našem království klidu a míru?

Don Juan

Nejen indiánská moudrost Dona Juana umí zázraky. I mně se dostalo naděje na lepší vidění již zítra, nejpozději pozítří. Neznámý posudkový lékař neznámé odbornosti se rozhodl, že bude léčit nevidomost dobrou zvěstí. Na stížnost, že posudkový šaman jaksi nedbá litery zákona a znaku rozumu, s čímž vyjádřilo souhlas i dané ministerstvo, provedl onen šaman známý trik s posuzovanými kategoriemi ve stylu kouzelníka Pokustóna. Dvě vzal, máchl magickým myšlením, dvě přidal, dvě ubral, jednu neodsouhlasil a vše pomíchal tak, aby výsledek byl stejný, ač dost jiný, leč jako na začátku stížnosti. Čili uznat, dle tiché státní dohody, pouze tolik kategorií, aby to nenarušilo státní zájem a nezruinovalo odpovědný rozpočet.

Jako esoterik neváhal přírodní posudkový léčitel v závěru dokumentu úřední povahy napsat, že bude třeba každoročně pravidelně kontrolovat zdravotní stav nevidomého nehodného stěžovatele, což před stížností nebylo, neb očekává zásadní zlepšení, tedy očividné prozření.

Já tedy dbaje rad a duchovní moudrosti vzdělaných lékařů na tyto Vánoce očekávám vidění v plném rozsahu bez omezení. Konečně rozlousknu, kdo sakra nosí ty dárky, zda satan Klaus, mráz Zeman, ježíšek Jurečka či esoterik Dušek, a proč mi všichni vánoční pachatelé dobra nosí stále stejné květované spoďáry. Pak aby si jeden vybral, zda bude věřit na Ježíše Krista, Dona Juana, nebo na rady pana Duška či sdílet přání přejícího posudkového vyhořelého šamana.

Šest dnů „Smraďora“

A když jsme u té oné zákeřné zhoubné metly lidstva, se kterou se poslední týden dějí věci zemské i nadpozemské. Už šest dnů a nocí v slezském koutě Česka děsně smrdí rakovinová šmakuláda vypouštěná z rudých útrob huti Klementa Gottwalda. Takhle smrdět si nedovolili ani soudruzi vlahé paměti. A kde nic, tu nic. Žádné varování, řešení, ba dokonce ani žádné pozdvižení v tisku závislém i nezávislém nad zhoubnou vlnou exhalací špíny a nečistot. Oči jsou oteklé, hlava bolí, průdušky pálí a měřící stanice mlčí. Tolik ke starým kulturám a novému způsobu žití v České republice.


Haraším Petr Orlau

Pohledem zatím nevidomého do posudku posudkového lékaře a duše Duška

Chyby tentokráte nejsou mé


2
Vytisknout
3461

Diskuse

Obsah vydání | 3. 8. 2023